Ali Şadan Oflas

Ali Şadan Oflas

Mail: alisadanoflas@nasilhaber.com

Uyarmak

  Birine ,   bir davranışta bulunmamasını veya bulunmasını söylemek  ikaz etmek,  uyarmak demektir. Birbirimizi uyarmak zorundayız. Bu bazen söz ile bazen de yazı ile olmaktadır. Yazı ile uyarı fabrikalarda, işyerlerinde metal levha ve işaretler ile olmaktadır. Tuvaletlerde, yemek yenen yerlerde, parklarda kısaca insanların toplu kullanım alanlarında   en sık karşılaşılan uyarı yazıları  olarak şunları  söyleyebiliriz.

 - Yerlere çöp atmayın

 - Maskesiz girmek yasaktır

 - Çimlere  basmayın

 - Lütfen tuvaleti temiz tutalım

 - Baretini  tak

 - Dikkat kaygan zemin

- Trafik kurallarına uyalım

 İnsanlar uyarılara uyar ve riayet ederlerse sonuçları daima başarılı olmuştur. Olayın temelinde ise kendimizi uyarılacak pozisyona , duruma düşürmemektir.

Temel akşam kahveden gelince bakmış Fadime uyuyor. Uyandırmış  Fadime yi ve canı cilveleşmek sevişmek  istemiş. Fadime demiş olmaz .   Temel nedenini   sorunca:

- ‘’Senin beni uyarman lazım demiş ‘’ Fadime.  Nasıl yani deyince temel. Fadime başlamış anlatmaya. Hayatım ben güne gittim orada bayanlar kendi aralarında konuşuyorlardı. Bende kulak misafiri oldum. Sevişmeden önce bana güzel sözler söylemen  ‘’  canım , çiçeğim, fadimem ‘’ demen lazım demiş. Daha sonra da boynumdan öpmen lazım demiş. İşte böylelikle de beni uyarmış olman gerekiyor demiş.  Temel söylediklerinden bir şey anlamamış ve duruma çok canı sıkılmış ve  uyumuşlar.

Sabah olmuş Fadime erkenden kalkmış. Kocasına kahvaltı hazırlayacak. Bir bakmış ki 20 yıllık hayat arkadaşı yatak ta yok.  Öte bakmış beri bakmış, mutfağa bakmış bahçeye bakmış. Temel yok . Erkenden  balığa gitmiş. Fadime nasılsa bey yok yatayım da uykumu alayım demiş. Gelmiş yatak odasına tam yatacak birde ne görsün. Yatağın kenarında komidinin üzerinde bir beyaz kağıtta not.  Notta aynen şöyle yazıyor.

- Bak uyarmadı deme  akşama yine …………. 

 

Bende sizleri uyarıyorum arkadaşlar. Uyarmadı demeyin.

- Maskenizi takın . 

- Sosyal mesafeye  ve Hijyen  kurallarına  uyun

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Google News