Ali Şadan Oflas

Ali Şadan Oflas

Mail: alisadanoflas@nasilhaber.com

Umursamak

İnsanoğlu neyi önemsiyor umursuyor ise ona değer veriyor. Önemsediği şey ve şeyler için çaba sarf ediyor , didiniyor, uğraş veriyor , kafa yoruyor. Bu bağlamda da bizler umursadığımız değerleri  bir daha gözden geçirmeliyiz. Bakıyoruz ki bazen o kadar önemsiz şeylere değer vermişiz . Boşu boşuna önemsediğimizin farkına vardığımız zaman iş işten geçmiş oluyor. Zaman en değerli parametremiz ise zamanı iyi kullanmalıyız ki mutlu yaşayalım. Temelinde ise önemsediğimiz şeylerin sıralamasını iyi yapmalıyız.

Bizim oğlan (12) eve geldiğinde anahtarı olmadığını fark  ediyor ve eve giremiyor.  Cep telefonu olmadığı için bizi arayamıyor.Bizi beklemek yerine baya bir mesafe olan anneannesine gidiyor. Bu esnada biz eve geliyoruz. Evde panik .  Aklımıza  binbir türlü felaket  senaryosu geliyor. Anneanneyi karakolu arıyoruz. Sonuç çocuk bulunuyor. Üzüldüklerimiz cabası.

Aynı çocuk   aynı olayla karşılaştığında halı sahaya gitmek için parası olmadığını fark  ettiğinde komşuların zilini çalıp komşuların cep telefonundan bizi aramayı akıl edebiliyor.

Önemsemek , değer vermek, kıymet vermektir. Kafa yormaktır.

Hayatımızı , ailemizi,  akrabalarımızı ,işimizi, dostlarımızı, komşularımızı umursayalım.

Umursama dünya gelse de üstüne, tek umudun allah'ın olsun! elbet birgün devran döner tersine, sabır en büyük silahın olsun  …..  Hz. Mevlana

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Google News