Yelda Atay

Yelda Atay

Mail: yeldaatay@nasilhaber.com

Olumlu Düşünce Geliştirmek için, Soru Sormak

OLUMLU DÜŞÜNCE GELİŞTİRMEK İÇİN SORU SORMAK

Olumlu düşünmek ve olumlamalar ile ilgili çok şey yazıldı,çizildi,söylendi. Fakat farkettiyseniz,gerçekçi,kalıcı bir değişime yol açtığı çok nadirdir.Çok emek gerektirir ve az sonuç elde edilir.Bazen de olumlu düşünmekle ilgili o kadar çok emek harcadığınız halde ,değişmesini istediğiniz şeylerin tam da istediğiniz gibi değişmediğini görürsünüz.o durumlarda da kendinizi hatalı bulur,kendinizde bir yanlışlık olduğunu düşünmeye başlarsınız. Peki ne yapmalı ve nasıl değiştirmeli düşüncelerimizi

YAPMAK, YERİNE SEÇMEK

 

Olumlu düşünmekle ilgili Olumlamalar da; şunu yapmalısın, bunu yapmalısın denir. Kendinizi hatalı bulmaktan vazgeçin. Birşeyi karara bağlamak, sabitlemek zorunda değilsiniz. Bu benim İLGİNÇ BAKIŞ AÇIM deyin. Soracağınız soru şudur. BENİMLE İLGİLİ KAVRAYAMADIĞIM DOĞRU OLAN ŞEY NEDİR? bu soru sizi kendinizle ilgili yargılıyor olmaktan uzaklaştırır ve kendinizle ilgili ne olduğunuz, ya da ne olmadığınız konusunda varmış olduğunuz kararların ötesine ve kendi muhteşemliğinizin farkındalığına taşır.

 

BİRŞEYİN ÜSTESİNDEN GELMEYE ÇALIŞMAK YERİNE, AKIŞA BIRAKIN

Olumlu düşünmeye çalışmak işlev görmez çünkü olumsuz kendinizle ilgili mevcut bir bakış açınızı olumlamalar kullanarak değiştiremezsiniz. Sizin bakış açılarınız, olumsuz bakış açılarınızı değiştirebilmeniz için İLGİNÇ BAKIŞ AÇISI ,BU BENİM İLGİNÇ BAKIŞ AÇIM deyiniz. 10 kez,ya da kendinizi daha hafiflemiş hissedinceye kadar bunu tekrar edin. Kendinizle ilgili olumsuz bakış açılarını gerçek ve doğru yapmak yerine,böylece sizde iş görecek başka birşey seçmek için yetenek elde etmiş oluyorsunuz.

OLUMLAMALARLA YERİNE BAŞKA BİRŞEY YERLEŞTİRMEYE ÇALIŞMAK YERİNE DÜŞÜNCELERİNİZİ SERBEST BIRAKIN,

 Ya olumlamalarla değiştirmeye çalıştığınız düşünceleriniz,hisleriniz ve duygularınız aslında size bile ait değilse?(Bilinçaltının %98'i bize ait olmadığına göre, bunlar da çoğunlukla sizin kendi özünüze ait bile değildir) Bize ait olmayanları etraftan bir radyo alıcısı gibi kendimize çekeriz ve onları kendimizin sanırız. 3 gün boyunca her düşünce,his ve duygularınız için BU KİME AİT? diye sorun.Sorduğunuzda size bir hafiflik geliyorsa zaten size ait değildir. BİLİNÇLE SAHİBİNE GERİ GÖNDERİYORUM deyin. Rahatladığınızı gözlemleyeceksiniz.(bunu baş ağrılarınız v.s için de uygulayabilirsiniz.

OLUMLAMALAR TEKRARLAMAK YERİNE SORULAR SORUN.

 Olumlamalar karar ve sonuçlara dayanır.Siz kendinizle ilgili değişmesi gereken bir yanlışlığınız olduğunu düşündüğünüzde bunu olumlu birşeyle değiştirmek istersiniz ama zihnin ötesine gidebilmeniz için SORULAR SORUN. Soruların herşeyi değiştirme gücü vardır.sizde dinamik değişiklikler yaratacak 4 soru örneği veriyorum

 

BU NEDİR ?

BUNUNLA NE YAPABİLİRİM ?

BUNU DEĞİŞTİREBİLİR MİYİM ?

NASIL DEĞİŞTİREBİLİRİM ?

 Bu soracağınız 4 soru hayatınızda çok işlev görecektir. Olumlamalar belli bir karar ,sonuç içerir .Oysa soru sormak size TÜM OLASILIKLARA giden kapıları sonuna kadar açar.BUGÜN ARZU ETTİĞİNİZ HAYATI YARATMAK İÇİN HANGİ SORULARI SORABİLİRSİNİZ?  Şimdi tek yapmanız gereken yaşamımızda ihtiyacınıza göre sorular sormak.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Google News