Ali Şadan Oflas

Ali Şadan Oflas

Mail: alisadanoflas@nasilhaber.com

İşbaşı Konuşmaları

  İş Sağlığı ve güvenliğinde önemli bir konudur, İŞ BAŞI KONUŞMALARI . Güvenli bir ortamda çalışmak her işçinin en doğal hakkıdır. İş yeri ve iş güvenliği sadece işçiyi değil, işvereni de garanti altına alır.

 Ne yazık ki ülkemizde sıkça görülen iş kazalarında her yıl birçok  işçimiz hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. İş kazalarını azaltmak ve iş güvenliği bilincini aşılamak adına işçilerin işe başlamadan önce sorumlu yöneticileri tarafından kısa bir bilgilendirme toplantısı düzenlenmektedir.

 “Toolbox Talks” (İş başı konuşmaları) adı verilen bu bilgilendirme toplantıları uyarıcı nitelik taşıması açısından son derece önemlidir. İşin risklerinin, olabilecek tüm olumsuzlukların sesli olarak düşünüldüğü, katılımcıların tümünün fikrinin alındığı ve olumsuzluklara karşı çözümlerin üretilip anlatıldığı, öğretildiği toplantılardır. Bu toplantılardaki ana amaç, işgücü kayıpsız ,verimli ve güvenli çalışma ortamını sağlamaktır.

İş başı konuşmaları basit ,yalın, anlaşılır ve kısa konulardan seçilmeli. Süre olarak ta 10-15  dakikayı geçmemelidir. İş başı konuşmaları iş sağlığı ve güvenliğinde önemli bir yeri vardır. İş sağlığını önemseyen ve bu konuda hassasiyet gösteren firmalar tarafından uygulanmaktadır. Günlük hayatımıza uyarlarsak eğer , bir işe başlamadan önce yapacağımız iş hakkında konuşmaktır.

Nasrettin Hocanın hikayesindeki gibidir. Nasrettin Hoca testi kırılmadan önce dövermiş çocuğunu ki kırıldıktan sonra bir kıymeti , ehemmiyeti yok.

İşin başında konuşmak lazım vesselam.

 

Makale Yorumları

  • Yasin Saricamlik04-05-2020 03:08

    Sözü çokta uzatmadan oldukça önemli olan bir konu, ancak bu kadar kısa ve net olarak izah edilebilirdi...Tebrikler...?

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Google News