Yelda Atay

Yelda Atay

Mail: yeldaatay@nasilhaber.com

En İyisini Yapma Becerimiz

İletişimimiz de ‘’ En İyisini Yapma Becerimizi ‘’ nasıl geliştireceğiz ?

 

İlişkilerimizde iletişimimizi geliştirmek hatta elimizden gelenin en iyisini yapabilmek için ; ailenizle, arkadaşlarınızla hissettiklerinizi açık paylaşacağınız ilişkiler kurun.

Sizi önemseyen ve yargılamadan dinleyecek kişilerden yardım ve destek isteyin.

 Sevdiklerinizle bağlarınızı güçlendirin. Birlikte vakit geçireceğiniz yada ortak paylaşımlarda bulunacağınız etkinlikler düzenleyin.

Kendinizi keşfetmek için zaman ayırın.

Sorular sorun kendinize. Yeniden değerlendirin düşüncelerinizi, duygularınızı tanımlayın. Tam olarak ne istiyorsunuz ?, şu an neredesiniz ? ve gelecekte nerede yada nasıl olmak istiyorsunuz .?

Farklı olaylara, yeni deneyimlere açık olun.

Yaşadıklarınızı, zorluk,  aşılamaz problemler olarak görmeyin. Onlar sizin yaşadığınız ve yaşamınızı yönlendirecek tecrübelerinizdir. Tecrübelerinizle yola devam edin ve onlara güvenin sizi yanıltmayacaklardır.

·    Hedef koyun kendinize.

Gerçekçi hedefler belirleyin ve uygulamak için küçük de olsa her gün bir şeyler yapın. Unutmayın ilk adımı atacak cesaretiniz olursa sonra ki adımlar kolay olacaktır. 

·      Değişim hayatımızın bir parçasıdır. Kabul edin.

Değiştiremeyeceğiniz durumları kabul edin, değiştirebileceğiniz durumlara yoğunlaşın. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Geçen sene ki siz misiniz kendinize bu soruyu sorun ve cevaba şaşıracaksınız.

·      Kararlı olun.

Karşılaştığınız problemler ve stresli durumlarda başka insanlar ne yapıyor gözlem yapın, araştırın öyle adım atın. Verdiğiniz karardan emin olun gerçekten ne istiyorsunuz ? sorgulayın.

·      Problem çözme becerilerinize ve bu konudaki içgüdülerinize güvenin.

Yaşanılan olaylar ne kadar üzücü olursa olsun, uzun vadedeki etkilerini göz önünde bulundurmaya çalışın. Sorunun içinde dolanmak yerine çözümün ne olması gerektiği üzerine yoğunlaşın .

 

 

·      Olumlu düşünün ve umutla bakın.

Korku ve kaygılarınızı sebeb soruları ile açın ve üstlerine gidin onları aşabileceğiniz çözüme odaklanın ve düşündüklerinizi yazın. Pozitif düşünce her zaman sizi pozitife sürükler negatif düşüncelerden ve insanlardan uzak durun.

·      Kaygılanmak yerine, olmasını istediğiniz şeyleri gözünüzde canlandırın.

Hayalini kurduğunuz şeyleri imajinasyonla düşünün ve gerçekleşmiş hissiyle hedefinize doğru ilerleyin. Bu sizin bir sonraki adımınız için motivatörünüz olacaktır.

·      Kendi duygu ve ihtiyaçlarınızı önemseyin.

Yapmaktan zevk aldığınız ve rahatlamanızı sağlayan uğraşlar edinin. Müzik dinlemek, balık tutmak, resim yapmak gibi…

 

Şimdi Siz neler eklemek istersiniz bu listeye? J)

 

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Google News