Serkan Çavuşoğlu

Serkan Çavuşoğlu

Mail: serkancavusoglu@nasilhaber.com

Çocuklar İçin Az Oyuncak Daha Yararlı

Oyuncak çocukların vazgeçemeyeceği şeylerden biridir. Renkli, ışıklı ve sesli oyuncaklar her zaman daha çok dikkat çeker. Bazen anneler iş yapabilmek için çocuklarının etrafını oyuncaklar ile donatırlar.

Fakat belli bir süreden sonra çocuklar o oyuncaklardan da sıkılır. Bunun sebebi gereğinden fazla oyuncaktır. Çocuk zor olan oyuncakların amacını çözemediğinde kolay olan oyuncaklar ile oynamaya başlar. Bu da çocuğun kolayı seçmesini zor ile başa çıkamamasını gösterir. Eğer az oyuncağı olsaydı seçme şansı olmayacaktı ve zoru başaracaktı. Bazı çocukların oyuncaklarını vurup kırması dağıttığı oyuncakları toplamaması hatta oyuncak çokluğundan ilk alınan oyuncağın varlığından bile habersiz olması her istediği oyuncak alınmaya devam ettiği sürece bu durumun düzelmeyeceğini ortaya koyar. Çocuğunuzun az oyuncağı olması oyuncaklarına daha fazla önem ve değer vermesini sağlayacaktır. Az oyuncak olması çocuğunuzu az sevdiğiniz anlamına gelmez. Tam tersi haddinden fazla oyuncak çocuğunuzu şımartabilir. Bu durum ise ileride memnuniyetsizlik ve değer bilmeme olarak size yansır.

Eğer çocuğunuzun becerilerini ortaya koymasını zorluklara karşı çözümler bulmasını, değer göstermesini istiyorsanız oynayacağı kadar oyuncak almalısınız.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Google News