Yelda Atay

Yelda Atay

Mail: yeldaatay@nasilhaber.com

Beyninize Bir Köpekbalığı Atın …

Japonlar taze balığı hep çok sevmişlerdir. Fakat Japonya sahillerinde bol balık bulmak pek mümkün değildir. Balıkçılar Japon nüfusu doyurabilmek için daha büyük tekneler yaptırıp daha uzaklara açılırlar. Balık için uzaklara gittikçe geri dönmesi daha çok vakit alır. Dönüş- günü aşarsa tutulan balıkların tazeliği kaybolur. Oysa Japonlar tazeliği kaybolmuş balığın lezzetini sevmezler. Bu problemi çözebilmek için balıkçılar teknelerine soğuk hava depoları kurdular, böylece istedikleri kadar uzağa gidip tuttukları balıkları da dondurulmuş olarak saklayabiliyorlardı. Ancak Japon halkı taze ile donmuş balık lezzet farkını hissedebiliyordu ve donmuş olanlara daha fazla para ödemek istemiyordu.

 

Balıkçılar bu defa teknelerine balık akvaryumları yaptırdılar. Balıklar içeride sıkışacaklardı hatta birbirlerine çarpa çarpa biraz da aptallaşacaklardı ama canlı kalabileceklerdi. Japon halkı canlı olmasına rağmen bu balıklarında lezzet farkını anlayabiliyorlardı Balıkçılar nasıl olacakta taze ve lezzetli balığı Japonya ‘ya getirebileceklerdi…

 

Siz olsaydınız ne yapardınız ?

 

Hedeflerinize ulaşır ulaşmaz heyecanınız kaybolmaya başlamaz mı ? Aşırı çalışmanız gerekmiyorsa rahatlamaz mısınız ? Loto da büyük ikramiyeyi kazananlar parayı savurmaya başlamaz mı? Çözüm basittir 1950’ lerde L.Ron Hubbart’ın gözlemlediği üzere insanoğlu ancak hırs iddası içinde bulunursa anormal çabalar sarf eder. Nekadar akıllı, uzman, inatçı iseniz iyi bir problemle uğraşmaktan o kadar zevk alırsınız. Problem sizi ne kadar zorluyorsa ve siz onu adım adım çözebiliyorsanız bundan o derece mutluluk ve heyecan duyar enerji dolu ve canlı olursunuz.

 

Japonlarda balıkları yine teknelerindeki akvaryumlarda tuttular ancak içine küçük bir de KÖPEKBALIĞI attılar. Bir miktar balık köpekbalığı tarafından yutulmuştu ancak geride kalanlar onunla mücadele için son derece hareketli ve taze kalabilmişlerdi.Buradan da görülebilceği üzere problemlerden uzaklaşmak yerine onların içine atlamak boğuşmak ve onları yenmek gerekir. Probleminiz çok çeşitli olabilir. Ümitsiz olmayın. Onları tanıyın ve organize edin, kararlı olun, daha çok bilgi ve yardım desteği ile onlarla savaşın .

 

 Beyninize bir KÖPEKBALIĞI atın ve neleri başarabildiğinizi o zaman görün …

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Google News