Uludağ’da görev yapan JAK timleri yeni yıla hazırlanıyor
GÜNDEMKaybolma, mahsur kalma ve yaralanma gibi olaylara müdahale eden JAK ekipleri, henüz yeterli seviyede kar yağmaması nedeniyle sakin olan bölgede, yılbaşı öncesi tatbikatlar gerçekleştiriyor
BURSA (AA) UĞUR ULU Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Uludağ'da 24 yıldır görev yapan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, yaklaşan yılbaşı öncesi çeşitli tatbikatlar düzenliyor.
Uludağ'da 1998 yılından bu yana 24 saat esasına göre faaliyet gösteren Bursa Jandarma Komutanlığına bağlı JAK timleri, bölgede kaybolma, mahsur kalma ve yaralanma gibi olaylara müdahale ediyor.
Jandarma personeli arasından seçilerek çeşitli iklim koşullarında meydana gelebilecek afet, arama, kurtarma, tahliye, asayiş ve ilk yardım gibi faaliyetlerde görev yapabilmeleri için özel olarak eğitilen JAK ekipleri, kar üstünde de gidebilen, zorlu arazi koşullarına uygun arazi araçları ve ekipmanları kullanıyor.
JAK ekipleri, henüz yeterli seviyede kar yağmaması nedeniyle günlerini sakin geçiren Uludağ'da, yılbaşı öncesi çeşitli tatbikatlar gerçekleştiriyor.
Tatbikat kapsamında, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayan bir dağcı, Koçkayalar mevkisinde kayalıklardan düşüp yaralanarak mahsur kaldığı ihbarında bulundu. Ekiplerin Uludağ'daki tatbikatı, AA ekiplerince görüntülendi.
Çağrı merkezinin yönlendirdiği ekipler, hızla arazi araçlarıyla bölgeye hareket etti.
Dron yardımıyla dağcının yerini tespit eden JAK personeli, yaya olarak ilerleyerek kayalıklardaki yaralıya ulaştı.
Söz konusu tatbikat, ilk müdahalesi yapılan dağcının sedyeyle yola indirilmesiyle sona erdi.
Ekiplerinin faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Uludağ JAK Tim Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Çağdaş Akgün, JAK timlerinin Uludağ'da, dağ, mağara, kanyon, uçurum, orman, vadi gibi yerlerde kazaya uğrayan, kaybolan, yardım isteyen kişilere yönelik arama kurtarma faaliyeti icra ettiğini söyledi.
Ekiplerin deprem, sel, su taşkını, çığ, heyelan gibi doğal afetlerde ve özel maksatlı görevlerde de faaliyetlerde bulunduğunu ifade eden Akgün, "JAK timleri Uludağ bölgesindeki faaliyetlerine 28 Mayıs 1998 tarihinde başlamıştır. Timler Uludağ bölgesinde kuruluş tarihinden günümüze kadar toplam 15 bin 243 olaya müdahale etmiştir." dedi.
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.