Serkan Çavuşoğlu

Serkan Çavuşoğlu

Mail: serkancavusoglu@nasilhaber.com

Yoksulluk Çocuk Sağlığını Etkiler Mi?

Anne sağlığı, aile sağlığı, sosyoekonomik durum, çevre ve sosyal destek çocuk sağlığını etkileyen önemli faktörlerdir. Annenin yaşı, hamilelik öncesi sağlık ve beslenme durumu ve doğum çocuğun sağlığını etkileyen faktörlerdir.

Çocuk sağlığı ailenin yaşam şekli, kültürü, dini, alışkanlıkları ve çevresel faktörlerden de etkilenir. Ailenin ekonomik durumu, çocuk sağlığında çok önemli bir faktördür. Yoksulluğun etkileri tüm yaştaki çocukları etkilemektedir. Yoksulluktan en fazla etkilenen grup çocuklardır. Yoksulluk nedeni ile ailede kişi başına düşen harcamalar azalmaktadır. Çocuklarda bu yoksulluk sonucu gelişimlerinde normal değerlerin altına inmesi ile boy ve kilo farkı görülmektedir. Çoğu gelişmekte olan ülkelerde olmak üzere çoğu ailenin yoksulluk içinde geçtiği, kiminin barınağı kiminin ise içme suyu bulamadığını ve giyecek kıyafet bile bulamadıkları ortaya çıkmıştır. İçme suyu ve yiyecek bulamayan çocukların öldüğü belirtilmiştir.

Bir aile yoksulluk çekiyorsa bundan en çok etkilenen ve  en çok zarar gören; yaşama, gelişme ve büyüme hakları riske atılanlar, o ailenin en küçük üyeleridir.

Makale Yorumları

  • Özenç05-05-2021 21:59

    Katılıyorum.???

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Google News