Ali Şadan Oflas

Ali Şadan Oflas

Mail: alisadanoflas@nasilhaber.com

Pazar Neşesi

   Covid -19  bize çok şey öğretti aslında. Özgürlüğün, ailemizin ne denli kıymetli olduğunu , sağlığın ve bilimin ne kadar önemli olduğunu, sevgimizi  veya yapmak istediğimiz şey için zaman kaybetmemiz gerektiğini, çok basit  şeyler olarak gördüğümüz olayların ( çay içmek,deniz kenarında yürümek, lokantada yemek vb.)  bile  aslında ne kadar değerli olduğunu görmemizi sağladı. Yaklaşık 2 ay evlerimizden dışarı çıkamadık, traş olamadık, ev ekmeği yapmasını öğrendik, okullara gidemedik, marketlere hücum ettik vs…… En çok baharın kendisini gösterdiği bu aylarda ,dışarıda dolaşmayı,gezmeyi, seyahat etmeyi bayramlaşmayı, el öpmesini , akraba –eş dost gezmesini özledik.  Bu hafta yüzümüzü güldürecek bir yazı yazmak istedim.

TATİL

   Yaşlı çift evliliklerinin kırkıncı yıl dönümünde paraya kıymışlar, Avusturalya da tatil yapmaya karar vermişlerdi. Pencereden saatlerdir okyanusu seyrediyorlardı. Sessizliği pilotun anonsu bozdu: "sayın yolcularımız! korkarım size kötü bir haberim var. Motorlarımızdan biri sustu, diğeri de susmak üzere.
acil iniş yapmak zorundayız." "Neyse ki altımızda haritada görülmeyen bir ada var ve sahiline
inmeye çalışacağız."  "bunu başarabilirsek tek sorunumuz bizi bulabilmeleri için dua etmek olacak."
Uçak minik adanın kumsalına başarılı bir iniş yaptı, kimsenin burnu kanamadı. Uzun bir rahatlama sessizliğinden sonra adam karısının ellerini tuttu, gözlerine endişeyle baktı;  "Hayatım, bu ayki kredi kartı borcunu ödemiş miydin?" "Hayır canım , unutmuşum, kızdın mı? "
Adam endişeyle yine sordu: "Araba kredisinin taksitini ödemiş miydin? "  "Özür dilerim canım, onu da ödememiştim." yaşlı adam karısının ellerini bıraktı ve kırk yıldır yapmadığı  şekilde ona sıkı sıkıya sarıldı. Karısı şaşkın ve korkarak sordu. "İyi misin  tatlım?"
"Hiç olmadığım kadar.  Bizi bulacaklar !"

TAM İDRAR TAHLİLİ
Temel hastaneye gider. Girişte birinin ağladığını  görür.
- Yaklaşır ve sorar:
- "Hayrola hemşerim?  Neden alıyorsun?"
- Adam:
- "Kan tahlili yaptırmaya geldim. Parmagimi kestiler." Der demez bu sefer de Temel hüngür hüngür ağlamaya başlar. Ne  olduğunu anlayamayan adam Temel'e sorar:
- "Hayırdır  hemşerim. Sen niye ağlamaya başladın şimdi ? "
- Temel cevap verir:
- "Ben idrar tahlili yaptırmaya geldim." 

DUYMAYİ

Temel bir toplantıda "orada bulunmayan birine küfredip duruyormuş."
"Yapma etme, ayıptır" demişler.  Ama Temel'i durdurmak  ne mümkün.  İdris yaklaşmış, Temel'in kulağına eğilmiş:
- Ula Temel, sen boş yere küfredeysin.
- Niye ?
- Küfrettiğin adam öldi... Ettiğin küfür ona gitmeyi... O duymayi.
- Yok yaa... Fatiha okuyrik gidiy... Dua okuyrik duyiy... Küfredince mi işine gelmeyi de duymayi.

SAĞLIKLI ,MUSMUTLU,GÜZEL GÜNLERİN OLACAĞINI  TEMENNİ EDİYORUM. İYİ BAYRAMLAR..

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Google News