Ali Şadan Oflas

Ali Şadan Oflas

Mail: alisadanoflas@nasilhaber.com

Pazar Neşesi

    Son günlerde birçok olumsuz haber , dünyayı ektisi  altına almış  Covid -19   ve ölüm vakaları,  17 günlük tam kapanma, Gazze de  yaşanan olaylar  tüm halkımızı olumsuz etkiledi.

Morale, güzel haberlere ihtiyacımız olan şu günlerde biraz gülelim  neşemiz yerine gelsin.

----  Bir Alman, bir Fransız  ve  bir de Türk  müzede  ‘’  Adem ve Havva cennet bahçesinde ‘’   tablosuna bakıyorlarmış.

Alman :     ‘’ Bedenlerinin kusursuzluğuna bakar mısınız ?  Adem ile Havva mutlaka  Alman olmalı ‘’                demiş.

Fransız :  ‘’  Havva ne kadar güzel ,Adem ise ne kadar yakışıklı . Bu denli  çekici olduklarına göre , hiç kuşkusuz Fransız olmalı .‘’  demiş.

Türk :  tabloyu uzun uzun incedikten sonra;

‘’ Bunlar kesin Türk ‘ tür. Üstte yok ,  başta yok , elmadan başka yiyecek bir şey yok ,  ama hala kendilerini cennette sanıyorlar.’’

 

---- Mısır hükümeti kızıl denizin altına tüp geçit yapmak için ihale açar. İhaleye İngiltereden, Amerikadan, Japonyadan ve Türkiyeden de Temelin firması olmak üzere birer firma katilir. Firmaları teker teker mülakata çağırırlar ve teknik bilgi isterler. İngiliz firması:

– Biz iki taraftan da eş zamanlı olarak tüneli kazmaya başlarız ve denizin altında tam ortada buluşuruz. Tüneller arasında maksimum 1 metre fark olur. 30 metrelik enindeki tünelde de 1 metreyi rahatlıkla düzeltiriz derler.

Amerikan firması:

– Bizde iki taraftan kazmaya başlarız ve tam ortada buluşuruz maksimum 50cm fark olur derler.

Japon firması:

– Biz iki taraftan kazmaya başlarız ve tam ortada buluşuruz. Maksimum 20cm fark olur derler. Sira bizim Temele gelir.

Firması adına Temel:

– Valla bizde iki taraftan kazmaya başlarız. Ortada buluştuk buluştuk, buluşamadık iki tüneliniz olur, der.

----  Ormanda dolaşan 2 avcıdan biri birden bire yere düşer.  Arkadaşı, düşen adamın nefes almadığını ve gözlerinin ferinin söndüğünü görür. Bunun üzerine telefonla acil yardımı arar.

“Arkadaşım öldü, ne yapabilirim” diye sorar. Telefondaki ses yanıtlar: Sakin olun. Size yardım edebilirim. Ama önce arkadaşınızın ölüp ölmediğinden emin olalım.

Telefonda bir süre sessizlik olur ve bir silah sesi işitilir.  Avcı telefonu tekrar eline alır ve şöyle der:

Evet, tamam.  Şimdi ne yapacağım?

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Google News