Ali Şadan Oflas

Ali Şadan Oflas

Mail: alisadanoflas@nasilhaber.com

Ne Oldu

       Bazen koşuşturmanın,  hengamenin  içinde  durup ta neler oluyor diye bakamıyoruz. Girdabın içinde gibi yıllar akıp gidiyor.

Okul hayatı sonra  askere  gidelim , iş bulalım,  evlenelim,  çocuk okutalım  derken bakmışsınız hopp   kırk,  kırkbeş  yaşına gelivermişsiniz.   Çocuklarımızın hayatı kendi hayatımızın önüne geçiveriyor. Eğer ki torun sahibi olmuşsanız artık yaşlandınız demek oluyor ki. Hastalıklar da yavaş yavaş  sizi gelip buluyor. Tansiyon, şeker, reflü,  kolestrol,  bel – diz  ağrısı , saçlar dökülüyor . Üşengeçlik, vurduymazlık,  önemsememek , hırs yapmak, kendini ispat etmek , birşeye kendini adamak , statü kazanmak , spora başlıyayım gibi gibi duygular içerisine giriyor insan  .

Ve  ölüm korkusu da geldiyse artık  size tanınan sürenin sonuna gelmişsinizdir. Geçmiş ola.

İnsan bazen geriye dönüp baktığında nerde hata yaptım, şurada şöyle davransaydım daha mı iyi olurdu , iyi ki öyle yapmışım, doğru karar verdiğimi anladım, şu sözü söylemeseydim, şunun kalbini kırmasaydım daha iyi olur muydu diye kendini  olumlu ve olumsuz olarak  değerlendirmeli, eleştirmelidir.  Geriye baktığımızda keşkeler ve hatalıyımlar, üzgünümler  çok fazla ise hayatınızı iyi değerlendirememişsinizdir ki buda size stres olarak geri döner. Kendimizi check etmek gerekir.

Hayatımızın bitiş çizgisi nerde ne zaman son bulacağını  bilemediğimiz için ;  her günümüzü bize verilmiş bir armağan olarak değerlendirmeliyiz. Sevgi en büyük ilaç olduğu için ilacımızı her zaman yanımızda tutmalı ve herkese sunmalıyız.

İnsan genç yaşta bir yakınını veya tanıdığı sevdiği birini kaybedince anlıyor ki hayat aslında  çokkk kısa.

Hayatı dolu dolu  yaşamak lazım, kalp kırmamak ve kul hakkına girmemek lazım. Herkese yardım etmek ve duasını almak gerekir. Kimin duası kabul olacağı bilinmez.

Geriye de ara sıra bakıp sormak lazım ?   Ne oldu , neyi  yanlış yaptım, nasıl daha başarılı , daha iyi  olabilirdim.

 

Ömür geçiyor. Trip atmak , kırgınlıklar, üzüntüler, hatalar geride bırakıp, yeni sayfalar açmak gerekir.

Zaman geçiyor

Kuşlar uçuyor

Çay  bitiyor

Ömür tükeniyor

 

Uğur KOCA

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Google News