Ali Şadan Oflas

Ali Şadan Oflas

Mail: alisadanoflas@nasilhaber.com

Hayat Süprizlerle Dolu

 İnsanoğlu hep bir umut ile yaşar. Hayatın kendi ellerinde olduğunu zanneder. Ama hayat  kendisini bazen savurur oradan oraya.  Bir bakarsın neredesin. Eskilerin deyimiyle ‘’  Ne oldum  deme ,  ne olacağım de’’. Bizim için hayır ve şerrin nerede olduğunu bilemeyiz. Bir bakarsın bu işte hayır vardır dersin şerr çıkar, şerr vardır dersin hayır çıkar.

Bir bakarsın hayatınız akışını değiştirecek bir olay ile karşı karşıya  kalırsınız.  Sudan çıkmış balık gibi olabilirsiniz . Uzaklaşırsınız  sevdiklerinizden  mesafeler girer aranıza.

Bizim için önemli olan şey çizgimizi bozmamak.  Belirlediğimiz ve inandığımız  yolda ilerlemeli, bunu yapar iken de değer  yargılarımızdan,  sevdiklerimizden,  inandığımız doğrulardan  vazgeçmemeliyiz ve de dik durmalıyız.

  Saygı + Empati  + katkı sağlamak   üçgenine her zaman aklımızın bir köşesinde yer vermeliyiz. Çevremize,  arkadaşlarımıza, sevdiklerimize ne katabilirim, işimi yaparken ne kadar verimli olabilirim, parayı helal hak etmek  için ne yapmalıyım gibi soruları yastığa kafamızı koyduğumuzda kendimize sormalı veya ilke edinmeliyiz.

Çünkü öyle bir an gelir ki ;  geri dönüşü olmayan bir yola girmiş olabilirsiniz,  söz verdiğiniz olaydan dolayı sözünüzün altında kalabilirsiniz,  hiç ummadığınız bir yerde hayatınıza devam etmek hayatınızı idame etmek zorunda kalabilirsiniz. Yaşadığınız mecrada iş arkadaşlarınıza,  insanlara ne katabilirim, nasıl faydalı olabilirim diye düşünmeliyiz. Bu arada sizi en çok zorlayan şey  Özlemdir.

İnsan sevdiklerini , sevdikleri şeyleri , alışkanlıklarını özlüyor.

Her ne olursa olsun, hayat size bir katma değer katıyor. Bir şeyler  öğretiyor. Siz yeter ki alıcılarınızı kapatmayın açık tutun.

Çünkü; hayat süprizlerle dolu, süprizlere hazırlıklı olun.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Google News