Serkan Çavuşoğlu

Serkan Çavuşoğlu

Mail: serkancavusoglu@nasilhaber.com

Çocuklarda 5 Yaş Sendromu

Çocukların 5 yaş sendromu gelişim süreçleri için önemli bir dönemdir. Bu yaşlardaki çocuklar karşılaşacağı olumsuz durumlarda mücadele etme, sorunları çözmek için yöntem aramaktadırlar. Kendi başlarına hareket edebildiklerini bildikleri için size karşı gelecektirler. Sizlerin yapması gereken çocuğunuzun 5 yaş sendromunu anlayışla ve sabırlı şekilde atlatmaktır.

Bu dönemde çocuklar normale göre daha bencil tavırlar sergiler. Her şey onların istediği gibi olmalıdır. Bu süreçte yaşıtlarını ve başkalarını sürekli taklit ederler. Başkalarının farklı olduğunun farkındadırlar ve bunun değerlendirmesini içlerinde yapabilecek kapasitededirler. 4-5 yaşına gelen çocuklar artık cinsiyet farkını ayırt edebilirler. Bu dönemlerde çocuklarınıza cinsiyetçi tavır sergilememeniz daha doğru olacaktır. Çocukları en çok etkileyen aile ve çevredir. Ailede hangi tavırlar sergileniyorsa çocuğun onlardan etkilenip karakterine yansıması an meselesidir. Aileler bu konuda oldukça hassas olmalıdırlar. Çocukların yanında dikkatli ve özenli şekilde davranılmalıdır.  

Bu dönemdeki çocuklar aşırı hırçın ve öfkeli olabiliyorlar. Sizin yapmanız gereken şey sorunlarına çözüm aramaktır. Çocuğunuza cezalar vererek onun düzelmesini asla beklemeyin. Tam tersi etki edecek ve psikolojilerine zarar verecektir.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Google News