Serkan Çavuşoğlu

Serkan Çavuşoğlu

Mail: serkancavusoglu@nasilhaber.com

Çocuklar ve Sanal Arkadaşı Tablet

 

 Günümüzde her yaş gruplarında tablet görmek mümkün. Tabletlerin iyi yönleri olduğu kadar kötü yönleri de vardır. Çocuğu durmayan anne ve babalar çocukları oyalamak için ellerine tablet veriyorlar.

 Ellerine tablet vermek yerine çocukla biraz ilgilenip oyuncak veya başka şeyler ile dikkatini çekmeye çalışmak daha iyi olacaktır. 0-3 yaş grubu çocuklarda tablet kullanımı sonucu çocukların oyuncaklar ile oynamaması çabuk sıkılması ve arkadaş edinememe gibi sorunlar ortaya çıkar. 3-5 yaş arası çocuklarda ise tablet bağımlılığı her gittikleri alanda tablet istemeleri ve şarj sorunsalı yaşanıyor. Çocuklar artık tuvalette ve yemek yerken bile tableti ellerinden bırakmak istemiyorlar. Geceleri uyumamak için direniyorlar. Oyun oynarken çok hırs yapıp öfkesini kontrol edemeyen çocuklar var. Dışarı çıktıklarında bile yanlarında tablet götürüyorlar. Çocuklar dışarıda nasıl oyun kurulur bilmiyorlar. Çocuklar için arkadaş kavramı tablet olmuş.

 Çocukların hem sağlığını hem diyalog kurma becerilerini yitirmesinin sebebi fazla tablet kullanımıdır. Bazı aileler yasak koyarak önlemeye çalışıyorlar. Bu da çok doğru değil. Her şeyin fazlası zarardır.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Google News