Serkan Çavuşoğlu

Serkan Çavuşoğlu

Mail: serkancavusoglu@nasilhaber.com

Çocuklar ve Sakıncalı İnternet

Çağımızda internetin yaygınlaşmaya başlaması ile her yaş gruplarının kullandığı bir sanal ortamdır. Çocuklar için ne kadar doğru olmasa da ailelerden bu konuda sessiz kalmayı tercih edenler var. Çocuklar ne yazık ki internet ile çok erken tanışıyorlar.

Günümüzde çocukların ebeveynleri örnek aldığı ve taklit ettiği düşünülürse anne ve babaların internet karşısında çok daha dikkatli olmaları gerektiği anlaşılacaktır. Bağımlılık ve çocuğun sürekli sanal ortamda bulunmak istemesi aileleri çoğu zaman endişelendirmektedir. Endişelenmekte haklı olan aileler çocuklarına baskı veya yasaklar ile engel olmamalıdır. Bu durum aksine çocuğun daha çok internet ile vakit geçirmesine neden olacak ve aile içi gerginliklere yol açacaktır. Çocukların internette oynadıkları oyunların yanında çıkan reklamlar ne yazık ki cinsel içerikli olabiliyor. Bu yüzden çocukların denetimli ve kontrollü bir şekilde girmesini sağlayın. Aksi takdirde çocukların bilinçaltını zehirliyorlar ve ileride düzgün bir birey olmalarını engelliyorlar.

 Ailelerin internet konusunda gereken bilgi düzeyine sahip olmaması çocuğu olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Aileler çocuklarla sürekli diyalog kurulmalı ve internet ortamında neler yaptığı öğrenmelidirler.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Google News