Serkan Çavuşoğlu

Serkan Çavuşoğlu

Mail: serkancavusoglu@nasilhaber.com

Çocuklar Ne İster?

Çocuklar büyüdüklerinin farkına varılsın isterler. Kararlarına saygı duyulmasını isterler. Artık onların da bir fikrinin olduğunu duygu ve düşünceleri ile hareket edebildiklerini göstermek isterler. Anne ve babalar için çocuğun öncelikli ihtiyacı beslenmesi ve uyku düzenidir.

Çocuklar önündeki yemeği bitirmedi diye kızmak veya peşinden tabakla koşmak doğru değildir. Aileler ister ki çocukları erken yatsın erken kalksın önüne koyulanı yesin diye kurallar koyarlar ve hatta ceza bile verirler. Tabi bunlar çocukların en son isteyeceği şeylerdir. Çocuklar anne babaları ile vakit geçirmek ister. Aileleri tarafından başarılarının fark edilmesini ister. Başarısız olduklarında da kıyaslama yapılmasını değil de destek isterler. Çocuklar fiziksel ve duygusal şiddete maruz kalmak istemezler. Çocukların hayal gücü geniş olduğu için söyledikleri şeyleri desteklemenizi beraber oyunlar kurarak vakit geçirmenizi ister.

Çocukların bakış açısı ile yetişkinlerin bakış açısı çok farklı olduğundan çocuk yetiştirirken onların gereksinimlerini bilmek çok önemlidir. Çocuklar dünyanın merkezi olmak isterler. Bu durumda size düşen ilgi ve koşulsuz sevgi göstermektir.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Google News