Serkan Çavuşoğlu

Serkan Çavuşoğlu

Mail: serkancavusoglu@nasilhaber.com

Çocuklar İçin Evdeki Tehlikeler

Çocuklar her ailenin göz bebeğidir. Gözünden yaş akmasın, ayağına taş değmesin isterler. Bu yüzden hamilelik döneminden başlarlar tedbir almaya.

Evler dışarıya oranla daha korunaklı gözükse de tehlikeler vardır. Tedbirler alındığı sürece tamamen güvende olacaklardır. Çocuklar için evdeki tehlikelerden en büyüğü balkon ve pencerelerdir. Bu durumda en çok binalarda yaşayan ailelerin dikkat etmesi camlara çocuk kilidi takması gerekir. Balkon kapısının kilitli olmasına özen gösterilmelidir. Evdeki tehlikelerden biri de yanıcı aletlerdir. Kibrit veya çakmak gibi yanıcı aletler çocukların ulaşamayacağı yerlere konulmalıdır. Sobalı evde yaşayan aileler çocuklarını yalnız başına bırakmamalıdır. Sobanın üzerindeki çaydanlık veya ocakta pişen yemek çocuklar için aşırı tehlike saçan durumlardır. Evinizdeki temizlik ürünlerini kilitli bir dolapta saklayabilirsiniz. Dolap, masa veya sandalye kenarlarına yumuşak bant çekilirse çocuklarınız daha güvende olacaktır. Kesici aletler çocukların ulaşamayacağı yerlere konulmalıdır. Kırılabilecek cam veya kenarı sivri dekorlara dikkat edilmelidir. Havuzlu sitede oturan aileler kapılarını kilitlemeli ve çocuğun sandalye koyarak kapıyı açabileceğini düşünmelidirler.

Çocuğunuza evde bir şey olmaz diye bir kavram yoktur. Evdeki tehlikelerden uzak ve tedbirli davranırsanız hem çocuğunuz güvende olur hem de siz huzur içinde olursunuz.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Google News