Serkan Çavuşoğlu

Serkan Çavuşoğlu

Mail: serkancavusoglu@nasilhaber.com

Çocuk Neden Ağlar?

 Ağlama nedenleri çocuğun yaşına göre değişiklik gösterir. İlk bir haftada bebekler çok ağlıyor ise bu durumun sebebi açlık olabilir. Bu dönemde genellikle gazı var zannedilir ve sürekli gaz çıkarma için masajlar uygulanır. Halbuki anne sütü ilk 3 gün az üretildiği için bebek çoğunlukla açlıktan ya da annesini istediği için ağlar.

Sık sık emzirmek hem süt üretimini artırır hem de huzursuz olan bebeğin ağlama krizinin sonlanmasını sağlar. Bazen bebekler aç olmasa da ağlar ve annesinin kucağına gittiğinde susarlar. Anne karnında alışmış olduğu ve ona kendini güvende hissettiren anne kokusu onlara huzur verir. Her zaman olduğu gibi bu dönemde bebeğiniz ağladığında onu kucağınıza alıp emzirmeniz, onunla sakin bir ses tonu ile sevgi dolu konuşmanız kesinlikle işe yarar.

3 yaş ve üzeri çocuklarda ağlamalar genellikle istedikleri şeyin olmaması durumudur. İstediği oyuncağı elde edemeyince veya istediğinde parka gidemediğinde, eve gelen misafir çocuğu ile oyuncaklarını paylaşmak istememesi gibi...

Çocuklar kendilerini sözel olarak ifade edemedikleri için ağlayarak anlaşılmayı beklerler.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Google News