Serkan Çavuşoğlu

Serkan Çavuşoğlu

Mail: serkancavusoglu@nasilhaber.com

Çocuğunuzla Oynayabileceğiniz Oyunlar

Çocuklar arkadaşlarıyla vakit geçirdiği kadar anne babaları ile de vakit geçirmek ister. Sizin onunla ilgilenmeniz beraber oyunlar oynamanız her iki taraf için de bağların kuvvetlenmesini sağlar. Evde çocuğunuzla oynayabileceğiniz eğlenceli oyunlar vardır.

Sıcak-soğuk oyunu 4 yaş ve üzeri ile oynanabilir. En az iki kişi olması gerekir. Herhangi bir küçük nesne saklanır. Aralarından bir kişi ebe olur. Ebe bu nesneyi bulmaya çalışır. Nesneye yakın ise sıcak nesneye uzak ize soğuk diyerek ebe yönlendirilir. Ebe nesneyi bulduğunda başa bir ebe seçer ve oyun döngü halinde oynanır. Bu oyun çocuğun mesafe algısını ve yönlerini bulma becerisini geliştirir.

 Çocuğunuzla oynayabileceğiniz diğer oyun ise deve- cüce oyunu 4 yaş ve üzeri ile oynanır. Oyunu yöneten kişi çocukları karşısında toplar. Deve dediğinde çocuklar ayağa kalkar. Cüce dediğinde ise çocuklar çömelirler. Sürekli oynanan oyunda yanıltmaca sonucu çocuklar oyundan çıkar ve sona kalan çocuk oyunu kazanır. Bu oyun çocuğun kaba motor becerilerini geliştirir. Bunun gibi daha birçok oyun vardır. Çocuğunuza ayıracağınız en küçük bir oyun bile çocuğunuza çok iyi gelecektir.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Google News