Serkan Çavuşoğlu

Serkan Çavuşoğlu

Mail: serkancavusoglu@nasilhaber.com

4 Yaş Sendromu ile Başa Çıkma Yöntemleri

Çocuğuna bazı kuralların ve sınırların neden gerekli olduğunu o sakinken anlatmalısınız. Onlara karşı duyduğunuz sevgiyi her fırsatta belli etmelisiniz.

4 yaş sendromunda çocuğunuzu başka çocuklarla kıyaslamamalısınız. Çocuk öfke krizine girdiğinde aynı öfkeyle karşılık vermemelisiniz ve sakin kalmalısınız. Katı kurallar koyarak çocuğu tahrik etmemelisiniz. Dikkat çekmek amacıyla yaptığı her harekete tepki vermemelisiniz. Olumlu davranışlarını ve güzel sözlerini takdir etmelisiniz. Aile fertleri olarak çocuğun yanında tartışmamalısınız. Eğitici oyunlar ve oyuncaklar bu dönemde çok faydalıdır. Ağır cezalar koymamalı ama kurallı bir hayat yaşatmalısınız.

 4 yaş sendromunu ağır atlatıyorsanız çocuğunuzu pedagoga götürmekten çekinmemelisiniz.Dikkat çekmek amacıyla yaptığı her harekete tepki vermeyiniz. Çocuklarınızla oturup konuşmanız öncelikle çocuğunuzu sakinleşmesi için beklemeniz gerekir. Tabi sizin de sakin kalmanız çok önemli. Bu yaşlardaki çocukla en çok da aile içi diyalogları örnek alırlar. Mesela eşiniz ile problemleri nasıl çözdüğünüz veya sinirlenince nasıl davrandığınız çok önemli. Çünkü sizin yaptığınız yanlışları çocuğunuz da örnek alacaktır.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Google News