Serkan Çavuşoğlu

Serkan Çavuşoğlu

Mail: serkancavusoglu@nasilhaber.com

3 Yaş Sendromu

Çocuklar 3 yaşına geldiklerinde fikirlerinin olduğunu ve bunların kabul görmesi gerektiğini dile getirmektedirler. Bu çağda çocuklarda dil ve becerilerde büyük değişimler oluyor. Çocuğunuz yeni kelimeler ve ifadeler ediniyor. Üç yaşında olan çocuklar beşten fazla cümlelerle kendilerini ifade edebilirler. Onu dinleyecek kişilere hikayeler anlatırlar.

3 yaş sendromunun özellikleri ise çocuklar kendileri giyinip soyunmak isterler. Anne ve babalarından hayır cevabını almak istemezler. Eğer cevap hayır ise öfke ve ağlama krizine girerler. Bu dönemlerde inatçı bir yapıya sahiptirler. Bağımsız olmak isterler. Genellikle gerçeği ve hayali ayırt edemezler. Bu dönemlerde anne ve çocuk arasında sürtüşmeler ve fikir ayrılıkları olacaktır. Artık öğlen uykusuna yatmak istemezler ve uyumakta direnirler. Daha fazla sorular sorarlar. Daha çok odaklanmak istedikleri şeye odaklanırlar, sizin istediğiniz yöne odaklanmayabilirler.

Çocuklar anne babaya ve çevredekilere kendini ispatlamaya çalıştığı ve çok soru sorduğu dönemden geçeceklerdir. Anne ve babalar bu dönemlerde daha sakin ve sabırlı olurlar ise sorunsuz bir şekilde 3 yaş sendromunu atlatacaklardır.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Google News