Üsküdar Belediyesi, engelli çocuklar ve ailelerini Engelsiz Yaşam Merkezi’nde buluşturdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üsküdar Belediyesi, engelli çocuklar ve ailelerini Engelsiz Yaşam Merkezi’nde buluşturdu

İSTANBUL (AA) Üsküdar Belediyesi engelli çocuklar ve ailelerini, Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi'nde bir araya getirdi.

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü" kapsamında düzenlenen etkinliğe katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, fuaye alanındaki stantları ziyaret etti, engelli bireyler ve aileleriyle sohbet etti.

Etkinlikte konuşan Türkmen, Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi'nin engelli bireyler ve aileleri için kıymetli faaliyetler sürdürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Bir anne, bir baba her gün 45 saat çocuğunu gelip burada bekliyor. Burada bitiyor mu iş, hayır. Bu çocuğu alıp eve getiriyor. Evinde de çocuğu uyuyuncaya kadar ilgileniyor. Engelli çocuğu olan için hayat çok zor değerli kardeşlerim. Bunu görüyor, biliyoruz. İşte bizler kamu kurumları, devletimiz, belediyelerimiz, bakanlığımız, sosyal sorumluluk bilinci olan vatandaşlarımız, komşularımız olarak bu ailelere yardımcı olmamız lazım."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti iktidarlarının da yirmi yıldır en önemli iş olarak engellilere yönelik hizmetleri gördüğünü vurgulayan Türkmen, engellilere ve ailelerine yönelik maddi ve sosyal imkanları hatırlattı.

Hayatı paylaşmak için engel yok

Türkmen, engelli çocuklara sahip ailelerin de sosyalleşmeye ihtiyaçları olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Ne olur onları yalnız bırakmayın. Nasıl ki gidip bir hasta ziyareti yapıyorsanız mutlaka bir engelli komşunuzu da ziyaret ediniz. Bugünden size mesajım odur. Evinde engelli bireyler olan aileler bu ziyaretlerden çok moral bulacaklar. Bu cümlelerimiz, bu konuşmalarımız sözde kalmasın değerli kardeşlerim. Söz uçar, yapılan iş kalır. Herkes kendine bir kardeş aile belirlesin. Engelli çocuğu olan bir kardeş aile projesi başlatıyoruz. Artık Üsküdar'da her bir engelli ailenin kardeş ailesi olsun."

Kendisinin de bizzat bir engelli aileyi kardeş aile seçeceğini dile getiren Türkmen, bu ziyaretleri bir belediye başkanı olarak değil, bir Üsküdarlı olarak yaptığını söyledi.

Daha sonra konferans salonundaki etkinliklere katılan Türkmen, burada Tebessüm Kahvesi'nde çalışan Down sendromlu bireyler ile Çamlıca Şehit Onur Ensar Ayanoğlu İlkokulu öğrencileri ve merkezde eğitim alan engelli bireyler ve aileleriyle bir araya geldi.

Tebessüm Kahvesi'nde çalışan down sendromlu bireyler, 90'lar konseptli koreografi gösterisi yaptı. Çeşitli atölyelerin de yer aldığı etkinlikte, engelli bireyler ve ailelerine ücretsiz ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÜNCELLEME 2 Bursa’da araziye düşen eğitim uçağındaki 2 kişi hayatını kaybettiÖnceki Haber

GÜNCELLEME 2 Bursa’da araziye düşen eği...

Bursa’da düşen uçağın kalkışı öncesindeki görüntülerine AA ulaştıSonraki Haber

Bursa’da düşen uçağın kalkışı öncesindek...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Google News