GÖNÜLLÜ HAFIZ ARAMA KURTARMA TİMİ (HAK) SAHADA

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÖNÜLLÜ HAFIZ ARAMA KURTARMA TİMİ (HAK) SAHADA


Sakarya/Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulunun, Ocak 2020’de kurduğu tamamı hafız öğrencilerden oluşan “Hafızlık Arama Kurtarma (HAK)” ekibi arama kurtarma eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sahada görev yapmaya başladı.

AFAD GÖNÜLLÜLERİ YARDIMA HAZIR

15-18 yaş aralığındaki 20 öğrenciden oluşan ekip üyeleri, e-Devlet üzerinden İçişleri Bakanlığına bağlı AFAD Gönüllülük sistemine müracaat ederek 17 farklı teorik eğitimi tamamladı. Teorik eğitim sonrası Sapanca AFAD Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ilk yardım, yangın, doğal afetlerde arama kurtarma ve insani yardım saha eğitimi alarak uygulama kısımlarını da tamamlayan öğrenciler, AFAD Gönüllüsü olarak saha çalışmalarına katılma hakkı elde ettiler ve saha çalışmalarına başladılar.



LİSE SEVİYESİNDE İLK TİM


Türkiye’de lise seviyesindeki ilk AFAD Gönüllülerinden oluşan tim; Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün resmi çağrısı ile 2021 yılında İstanbul Arama Kurtarma Uluslararası Tatbikatına, Bozkurt Sel Felaketi Yardım Faaliyetine ve  Sakarya Deprem Tahliye Tatbikatına, 2022 yılında İzmit Deprem Tahliye Tatbikatına, Sakarya “Çök, Kapan, Tutun” Faaliyetlerine ve son olarak Düzce Deprem Destek Gurubu Saha Çalışmalarına da katıldı.



GÖNÜLLÜ HAFIZ ARAMA KURTARMA TİMİ (HAK) İŞ BAŞINDA


Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün acil çağrısı ile Düzce iline Deprem Destek Gurubu Saha Çalışmaları için davet edilen “Hafızlık Arama Kurtarma Timi (HAK)”, Sakarya AFAD Gönüllülük İl Temsilcisi olan öğretmenleri Ayhan Yağız koordinesinde 25 Kasım 2022 Cuma günü saha çalışmalarının yanında çadır kurma, iaşe dağımı ve kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi görevlerini tamamlayarak 27 Kasım 2022 Pazar günü Sakarya iline dönüş yaptı.



LİSELİ TEMSİLCİLER

Düzce ilinde yapılan saha çalışmaları sırasında, Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer ve İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ile görüşme fırsatı yakalayan “Hafızlık Arama Kurtarma Timi (HAK)” lise bazında bir ilki gerçekleştirme ve farkındalık oluşturma noktasında önemli bir adımın temsilcisi oldular. 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İBB’nin Beyoğlu mekansal strateji planı tanıtıldıÖnceki Haber

İBB’nin Beyoğlu mekansal strateji planı...

HACI ZEHRA AKKOÇ KIZ ANADOLU LİSESİNDEN ERASMUS PROJESİSonraki Haber

HACI ZEHRA AKKOÇ KIZ ANADOLU LİSESİNDEN...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Google News