Ceviz ağaçlarının su kullanımı TÜBİTAK destekli projeyle analiz edilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ceviz ağaçlarının su kullanımı TÜBİTAK destekli projeyle analiz edilecek

TEKİRDAĞ (AA) Tekirdağ'da ceviz ağaçlarının su kullanımının belirlenmesi amacıyla TÜBİTAK destekli proje hazırlandı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinden (NKÜ) yapılan açıklamaya göre, NKÜ Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü ile Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsünce hazırlanan "Trakya Bölgesi Koşullarında Farklı Sulama Suyu Uygulamalarının Chandler Çeşidi Ceviz Ağaçlarının Gelişim, Verim ve Kalite Özelliklerine Etkisi" adlı proje, "TÜBİTAKARDEB 1001 Programları" kapsamında 3 yıl boyunca desteklenmeye uygun bulundu.

Araştırma Görevlisi Dr. Erhan Göçmen'in yürütücülüğünü yaptığı projede, araştırmacı olarak Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Tolga Erdem, Doç. Dr. Mehmet Şener ve Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Geçgel ile Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsünden Dr. Zafer Çoşkun ve Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Semih Yaşasın yer alacak.

Ceviz ağaçlarının su kullanımının belirlenmesine yönelik hazırlanan projeyle bölge ve ülke üreticilerine fayda sağlaması amaçlanıyor.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri sokak hayvanlarını beslediÖnceki Haber

Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri sokak h...

Bursa’da vatandaşın dikkati sayesinde bulunan mezar steli incelenecekSonraki Haber

Bursa’da vatandaşın dikkati sayesinde bu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Google News