”Yunus Çocuk” filmi izleyiciyle buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
”Yunus Çocuk” filmi izleyiciyle buluştu

İSTANBUL (AA) Bir kaza sonucu denize düşen bebeğin balıklar tarafından büyütülmesini konu alan "Yunus Çocuk", izleyiciyle buluştu.

Türkİran ortak yapımı filmin Kanyon AVM'de gerçekleştirilen galasına çok sayıda çocuk ve yetişkin izleyicinin yanı sıra film ekibi katıldı.

Gösterim öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan ortak yapımcı Hüseyin Kuyulu, filmin ortaya çıkış hikayesine değinerek, "Uçak kazası sonrası denize düşen bir bebeğin, yunuslar tarafından bulunmasını ve yetiştirilmesini, büyüdüğü zaman yunus olmadığını fark etmesinin ardından gerçek anne ve babasını arama hikayesini anlatıyor. Tabii sadece bir arayış hikayesi değil. Sevgi, cesaret, azim, çaba, kahramanlık ve özellikle çevre bilinci oluşturma, çevre temizliğine dikkat çekme bakımından önemli ve güzel bir film olduğunu düşünüyorum. Hem arkadaşlığı, dostluğu güzel anlatıyor hem de barışa yönelik güzel bir film olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Projenin yaklaşık 5 yıl sürdüğünü dile getiren Kuyulu, ilk 2,5 yılın proje geliştirme süreciyle tamamlandığını kaydetti.

Kuyulu, yarın Türkiye'de vizyona girecek filmin daha önce İran ve Rusya'da izleyiciyle buluştuğunu, oldukça iyi geri dönüş aldıklarını sözlerine ekledi.

"Çocukların pedagojik altyapısına uydurmak çok zorlu bir süreçti"

Senaryoyu Türkçe'ye uyarlayan Yektacan Özçift de uyarlama için Kuyulu tarafından kendisine teklif getirildiğini aktararak, "Doğal olarak kültürler arasında farklılıklar olabildiği için biz bunu Türkiye sosyolojisine uyarladık, yani çeviri değil de işin özünde bir uyarlama yapılması gerekiyordu." ifadelerini kullandı.

Özçift, sürecin çok uzun sürdüğünün altını çizerek, şu bilgileri verdi:

"Çünkü cümle cümle, paragraf paragraf, en küçük bir ünlemi dahi düzenledik. Şarkıları da tekrar uyarladık. Aslında filmde 23 tane bilinmeyen, çocukların pedagojik anlamda sanatsal farkındalığına yarayacak çok güzel parçalar, sekanslar var. Bu sekansları dizayn etmek, Türkçeleştirmek ve Türkçeleştirirken çocukların pedagojik altyapısına uydurmak çok zorlu bir süreçti bizim için. 67 ay sadece müziklerin tam anlamıyla oturma süreci olabilir."

Filmi çok kez izlediği için her saniyesini bildiğine işaret eden Özçift, tüm çocuklara gönül rahatlığıyla tavsiye ettiklerini söyleyerek, "Ben çok beğendim. Gerçekten severek yaptım." diye konuştu.

Film hakkında

Mohammed Kheirandish'in yönetip, senaryosunu kaleme aldığı filmin yapımcılığını Hamedani ile Hüseyin Kuyulu ve Hossein Ragheb üstlendi.

Filmin seslendirmelerini, usta oyuncu ve seslendirme sanatçıları Burak Sergen, Yetkin Dikinciler, Osman Doğan, Selen Öztürk, Esra Bilgiç, Ali Nuri Türkoğlu, Rüzgar Aksoy, Atilla Şendil, Zeynep Kankonde, Uras Benlioğlu, Özge Yağız, Orçun İynemli, Ömer Faruk Çalışkan, Doğu Aytun, Didem Atlıhan, Bedia Ener, Galip Erdal, Dündar Müftüoğlu, Gökmen Bayraktar, Özgür Özdural, Bahtiyar Engin ve Altan Alkan yaptı.

Filmin hikayesi kısaca şöyle:

"Uçak kazası sonucu denize düşen küçük bir bebek, yunuslar tarafından bulunur. Anne yunus Nana onu yavrusu gibi, yavru Kartopu da kardeşi gibi görür. Bir yunus olduğunu sanan ve onlar gibi davranmaya çalışan çocuğun hayatı, Kartopu'nun onu su altında bulduklarını ağzından kaçırmasıyla tamamen değişir. Balıklardan farklı olduğunu hissetmesine rağmen bir türlü durumu tam olarak anlamlandıramayan Yunus Çocuk, Kartopu ve Nana'nın ailesi olmadığını öğrenince gerçek annesini merak eder ve annesini arama serüveni başlar."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir’deki trafik kazasında 2 kişi yaralandıÖnceki Haber

Ataşehir’deki trafik kazasında 2 kişi ya...

Edirne’de sınırda bir düzensiz göçmenin cesedi bulunduSonraki Haber

Edirne’de sınırda bir düzensiz göçmenin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Google News