Tuzlalı kadınlar ”Gönül Elleri Çarşısı” ile ev ekonomisine katkı sağlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tuzlalı kadınlar ”Gönül Elleri Çarşısı” ile ev ekonomisine katkı sağlıyor

İSTANBUL (AA) Tuzla ilçesinde kadınlar, "Gönül Elleri Çarşısı" içerisinde bulunan atölyelerde üretim yaparak ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Tuzla Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve eşi Fatma Yazıcı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Gönül Elleri Çarşısını ziyaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yazıcı, Tuzla'da kadın organizasyonları ve sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmalar yaptıklarını belirterek, Gönül Elleri Çarşısı'nın dezavantajlı kesimler için çalışan bir Kadın Kent Gönüllüleri organizasyonu olduğunu dile getirdi.

Yazıcı, dezavantajlı bireyler için tüm yardım çalışmalarının yapıldığını aktararak, "Gönül Elleri Çarşısı içerisinde bulunan atölyelerde üretim yapan ihtiyaç sahibi kadınlar ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Gönül Elleri Çarşısı'nda neler yapılıyor? Her şey yapılıyor. Yardım konusunu özellikle vurgulamak istiyorum. Engelli bir vatandaşımıza elektrikli araçtan, evde ihtiyaç olabilecek buzdolabına kadar her türlü yardımlar ve gıda ile nakdi yardımlar haricinde yapılan işler de var" ifadelerini kullandı.

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı kurucu üyelerinden Fatma Yazıcı da şöyle konuştu:

"Biz burada 12 yıldır bize yardım için başvuran kadınlarımızdan derlediğimiz bir organizasyon yaptık. Bize kadınlarımız 'Biz yardım istiyoruz' diye başvurduklarında biz gönüllü kadınlar olarak onların evlerine gidiyoruz. O eve ne lazım, neler eksik, analizini yapıyoruz. Kadınlarımıza soruyoruz. 'Bizimle çalışır mısınız? Elinizden ne iş gelir? Ne yapabilirsiniz?' diye not alıyoruz. Ürettiği ürünlerin çeşitliğine göre ve o kadının becerisine göre belli aralıklar ile buraya çağırıyoruz. Burada üretime destek olmalarını istiyoruz. Hem para kazanıyorlar hem de sosyal bir ortamda ruhlarına da iyi gelecek organizasyonun içine de çekmiş oluyoruz. Onları evlerinden çıkarıyoruz, o rutinlerini bozuyoruz. Bunu hem ruhlarına hem de ceplerine iyi gelecek bir faaliyet olarak 12 yıldır düzenli olarak sürdürüyoruz."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ayakkabılardan yaptıkları heykelle kadın cinayetlerine dikkat çektilerÖnceki Haber

Ayakkabılardan yaptıkları heykelle kadın...

Sakarya’da Kovid19 nedeniyle bir mahalle karantinaya alındıSonraki Haber

Sakarya’da Kovid19 nedeniyle bir mahalle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Google News