Türkiye’den Çin’e gidecek ilk blok ihracat treni Kocaeli’ye ulaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’den Çin’e gidecek ilk blok ihracat treni Kocaeli’ye ulaştı
İşlemleri tamamlanarak uğurlanan trenin, 8 Aralık’ta yurt dışına çıkması planlanıyor

KOCAELİ (AA) Türkiye'den Çin'e ihracat yükü taşıyan tren, Kocaeli'nin Kartepe ilçesine geldi.

İstanbul'dan önceki gün törenle uğurlanan ilk ihracat treni, TCDD Taşımacılık AŞ. Köseköy Lojistik Müdürlüğüne ulaştı.

Buradaki işlemleri tamamlanan 15 bin 276 numaralı tren, saat 10.30'da yola çıktı.

Treni buradan yetkililer ve Köseköy demir yolu personeli uğurladı.

Trenin, TürkiyeÇin parkurunda ülke içindeki AnkaraSivasKars güzergahını izleyerek 8 Aralık'ta akşam saatlerinde yurt dışına çıkması planlanıyor.

Yurt dışı parkuru ise sırasıyla GürcistanAzerbaycanHazar Denizi geçişiKazakistan ve Çin'in Xi'an şehri şeklinde gerçekleşecek.

TCDD Taşımacılık AŞ. ve Pasifik Eurasia iş birliğiyle ilerleyen tren, 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek yükünü Çin'e ulaştıracak.

Tren, Türkiye'de 2 bin 323 kilometre, Gürcistan'da 220 kilometre, Azerbaycan'da 430 kilometre, Hazar Denizi'nde 420 kilometre, Kazakistan'da 3 bin 200 kilometre ve Çin'de 2 bin 100 kilometre olmak üzere toplamda 8 bin 693 kilometre yol katedecek.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bursa ve çevre illerde sokağa çıkma kısıtlamasına uyuluyorÖnceki Haber

Bursa ve çevre illerde sokağa çıkma kısı...

Balıkesir’de sokağa çıkma kısıtlamasında sokak hayvanlarını unutmadıSonraki Haber

Balıkesir’de sokağa çıkma kısıtlamasında...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Google News