Sivrisineklerden doğal yollarla korunmak için tıbbi aromatik bitki önerisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sivrisineklerden doğal yollarla korunmak için tıbbi aromatik bitki önerisi

İSTANBUL (AA) Zeytinburnu Belediyesi Tıbbi Bitkiler Bahçesi'nde görevli biyolog Dr. Tuğçe Ağba, vücudunda kimyasal ürünler kullanmaktan kaçınanlar için tıbbi aromatik bitkilerle sivrisinekleri uzaklaştırmanın yollarını anlattı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Dr. Ağba sıcak havalarda ortaya çıkan sivrisineklerin çoğunun zararsız olduğunu ancak bazılarının değişik komplikasyonlara sebep olabildiğini belirtti.

Yaşanılan yere bağlı olarak hastalık taşıyabilen sivrisineklerin enfekte olma ihtimali oluşturduğuna dikkati çeken Ağba, kimyasal koruyucu ürünlerin yerine tıbbi aromatik bitkileri kullanıp hiç karışım yapmadan bile sivrisineklere çözüm bulunabileceğini kaydetti.

Bu bitkilerden ilk bilinenin fesleğen olduğunu aktaran Ağba, fesleğenin saksı içerisinde balkonda ya da pencere kenarında bulundurulabileceğini, hem öldürmeden doğal döngüye katkı sağlanacağını hem de hoş kokusuyla ortamı ferahlatacağını aktardı.

"Karanfilin tomurcuk kokusu limonla etkili bir çözüm sağlıyor"

Ağba, sivrisineklerden doğal yollarla korunmak için diğer önerilerini şöyle sıraladı:

"Limon çimeni, okaliptüs, kekik, biberiye, lavanta gibi bazı bitkileri de kullanabiliriz. Örneğin, okaliptüsün yapraklarını kaynatıp bu suyu kollarımıza ve bacaklarımıza sprey yaparak sivrisineklere karşı koruyucu etkiden yararlanabiliriz. Limonu kesip karanfilleri içerisine batırarak pencere önlerine koyduğumuzda da sinekleri uzaklaştırabiliriz. Karanfilin tomurcuk kokusu limonla birlikte etkili bir çözüm sağlıyor. Bebekleriniz uyurken etrafına da dizebilirsiniz. Sprey olarak 100 mililitre lavanta suyuna fesleğen bitkisinin uçucu yağından 2 damla limon çimeni yağı da ekleyerek sinek kovucu olarak kullanabiliriz. Çocuklara, bebeklere alerjen bir sorun olmaması açısından yüzüne sürmeden kollarına, bacaklarına rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Bu yağlar uçucu yapıda olduğu için anlık yapmanızı öneririm."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ayakta alkışlanan Carmen’de İtalyan yönetmen ile Kamboçyalı dramaturg görev yaptıÖnceki Haber

Ayakta alkışlanan Carmen’de İtalyan yöne...

Kocaeli’de 230 bin makaron ele geçirildiSonraki Haber

Kocaeli’de 230 bin makaron ele geçirildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Google News