Sakarya Büyükşehir Belediyesinden kısa kısa

SAKARYA (AA) Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Konya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (AGRICITIES), Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLGMEWA) genel kurulları ile Küresel Tarım Forumu'nun ortak açılış törenine katıldı.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 15 ülkeden belediye başkanlarının ve yerel yöneticilerin katıldığı program kapsamındaki "Geleceğimizde tarımın yeri ve önemi" adlı oturumda konuşan Yüce, tarımsal üretim ve hayvancılık konusunda modern yöntemlerin yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla çalıştıklarını belirtti.
Yüce, projelerin sağlıklı yürütülmesi adına Sera ve Fidan AŞ isimli iki iştirak kurduklarını ve üretimde kalite, pazar, ürün, ekipman ve yer tedariki, kalite kontrol ve eğitim eksikliklerini gidermek için "Sözleşmeli Tarımsal Üretim Modelini" geliştirdiklerini aktararak, "Girişimcilerimiz ve çiftçilerimizle üretim aşamasına geçiyoruz. Uzman öğreticilerimiz eşliğinde ekim, dikim, bakım, hasat işlemlerini tamamlıyoruz. Üniversiteler, araştırma merkezleri ve enstitülerle görüşüyor, üretilen ürünlerin ham ya da mamul madde olarak kullanılması konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz." ifadesini kullandı.
Tarımda sanayi entegrasyonu ve bu bilince sahip modern girişimcilerin önemli olduğuna dikkati çeken Yüce, şunları kaydetti:
"Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezi' projemiz kapsamında Sakarya'da Tarım Meslek Lisesi inşa ediyoruz. Eğitim, ArGe ve çevre çalışmalarının yapıldığı topraksız tarımın ileri örneklerinden birinin sergilendiği, yenilenebilir kaynaklarla iklimlendirilen Seracılık Mükemmeliyet Merkezi kurduk. Endüstriyel kenevir üretimi ve üretilen kenevirin işlenmesi konusunda çiftçilerimize örnek olacak bir üretim sistemi kurduk. Yaklaşık 70 kilometrelik alan üzerinde içerisinde 3 milyona yakın tıbbi ve aromatik bitkinin bulunduğu bir Botanik Vadisi kurduk. Katma değeri yüksek olduğu halde Sakarya'da denenmemiş salep, safran ve istiridye mantarı gibi ürünlerde örnek üretimler geliştiriyoruz."
K9 Arama Kurtarma Köpekleri Sınavı başladı
Her yıl AFAD'ın uhdesinde gerçekleştirilen "K9 Arama Kurtarma Köpekleri Sınavı", bu yıl ilk kez Sakarya Büyükşehir Belediyesinin parkur ve arazilerinde başladı.
Polis Arama kurtarma Timi (PAK), Milli Savunma Bakanlığı Arama Kurtarma Ekibi (DAK) ile sivil toplum kuruluşlarına bağlı K9 timlerinin yetiştirdiği köpekler sınava tabi tutuldu.
İçişleri Bakanlığının görevlendirmesiyle belirlenen hakemler, afet ve acil durumlarda görev alacak K9 köpeklerini seçmek için arazide puanlama yaptı. Farklı cinslerde en zor görevlere hazırlanan arama kurtarma köpekleri ilk olarak parkurda denge, talimatlara uyma, tırmanış, sıçrama, kayıp bulma ve sabit yatış sınavlarına girdi.
Sınavın ikinci etabı ise Büyükşehir Belediyesinin kullanım alanındaki afet tatbikat enkazında devam etti. Köpekler, burada tatbikat amacıyla enkaz altına yerleştirilen insan ve çeşitli objeleri bularak görevi tamamladı. Ayrıca, enkaz alanındaki davranışları gözlemlenerek puanlanan köpekler, afet görevlerine seçildi.
5 Haziran'a kadar sürecek sınavlarda her gün yaklaşık 15 köpek sınava tabi tutuluyor. Her köpeğin sınavı tüm bölümler dahil edildiğinde 30 dakika sürüyor. Sınavlardan geçer not alan köpekler, 2 yıl süreli "arama kurtarma sertifikası" sahibi oluyor.
Cankurtaran ekipleri sezon hazırlıklarına başladı
Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Cankurtaran ekipleri, yaz tatilinde kayıpsız sezon hedefiyle çalışmalarına başladı.
Karasu, Kocaali ve Kaynarca'daki tüm sahillerde 15 Haziran'da başlayacak eğitimli uzman cankurtaran ekipleri, Mavi Bayraklı turizm alanların da bulunduğu kıyılarda 64 personel, 4 jet ski, zodyak bot ile 44 farklı kulede güvenliği sağlayacak.
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın