MilasBodrum Havalimanı ACI pandemi sertifikasını aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MilasBodrum Havalimanı ACI pandemi sertifikasını aldı
TAV MilasBodrum İşletme Koordinatörü İclal Kayaoğlu: ”Pandeminin etkisini yitirmesi ve seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla birlikte yolcularımızın güvenle seyahat etmeye başlayacağına inanıyoruz”

İSTANBUL (AA) MilasBodrum Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI World) tarafından oluşturulan ve pandemi önlemlerini belirleyen Havalimanı Sağlık Akreditasyonu'nu aldı.

TAV Havalimanları'ndan yapılan açıklamaya göre, MilasBodrum Havalimanı ilgili tüm kriterleri karşılayarak, pandemi döneminde güvenli seyahat için oluşturulan sertifikayı almaya hak kazandı.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmeleri yer alan TAV MilasBodrum İşletme Koordinatörü İclal Kayaoğlu, hükümetlerin sınırlarını kapatmaları nedeniyle pandemiden ciddi şekilde etkilenen havacılığın, yeni düzenlemelere en hızlı adapte olan sektörler arasında yer aldığını bildirdi.

Salgının ortaya çıkmasının ardından MilasBodrum Havalimanı'nda çalışanların ve yolcuların sağlığını korumak üzere otoritelerin belirlediği önlemleri hızlıca ve tam olarak hayata geçirdiklerini anlatan Kayaoğlu, şu bildileri verdi:

"Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yayınlanan Havaalanı Pandemi Tedbirleri Sertifikasyonunu aldık ve Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından oluşturulan protokolü imzaladık. Şimdi de ACI tarafından oluşturulan programa katıldık. Pandeminin etkisini yitirmesi ve seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla birlikte yolcularımızın güvenle seyahat etmeye başlayacağına inanıyoruz."


10 ayda 1,4 milyon yolcuya hizmet verdi


Açıklamada yer alan bilgiye göre, TAV'ın Türkiye'de işlettiği Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve GazipaşaAlanya havalimanları da ACI tarafından sertifikalandırıldı.

Şirketin yurt dışında işlettiği Makedonya Üsküp, Tunus Enfidha ve Monastir, Suudi Arabistan Medine ve Hırvatistan Zagreb havalimanları da akreditasyon sürecini tamamladı ve sertifika aldı.

MilasBodrum Havalimanı ocakekim döneminde 1 milyon 401 bin yolcuya hizmet verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu’nda incelemelerde bulunduÖnceki Haber

Bakan Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoy...

Tekirdağ’da 2 kişinin öldürüldüğü silahlı kavganın zanlıları yakalandı Sonraki Haber

Tekirdağ’da 2 kişinin öldürüldüğü silahl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Google News