Karesi Belediyesi’nin iki Erasmus projesi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezince kabul edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karesi Belediyesi’nin iki Erasmus projesi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezince kabul edildi

BALIKESİR (AA) Karesi Belediyesince üretilen 2 Erasmus projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karesi Belediyesi, Avrupa Birliği destek programlarından yaralanmak için projeler üretmeye devam ediyor.

Belediye tarafından hazırlanan "Avrupa'da Sıfır Atık Döngüsel Ekonomi Konsepti Kapsamında Yetişkin Becerilerinin Geliştirilmesi" ve "Çevre Koruma Açısından Faydalı Mikroorganizmaların Tarımsal Kullanımı" Erasmus projeleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, sıfır atık çalışmalarına önem verdiklerini belirtti.

Projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte Türkiye'deki tüm belediyelerde kullanabilecek dijital bir sıfır atık rehberi oluşturulacağını bildiren Orkan, şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa Birliği ülkelerinde atıkların geri dönüşüm oranı yüzde 46 iken Türkiye'de yüzde 13. Türkiye'de de bu kapsamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin önderliğinde Sıfır Atık Projesi yürütülüyor. Karesi'de 'Çevre Koruma Açısından Faydalı Mikroorganizmaların Tarımsal Kullanımı' isimli projenin ilk toplantısı online olarak gerçekleştirdik. 24 ay sürecek projeyle çiftçiler ekolojik tarım konusunda eğitilecek. Karesi Proje ile yenilikçi ekolojik üretim modelleri, ekolojik üretim için yeni mekanizasyon teknikleri, insan ve hayvan sağlığı gibi konularda üreticilere önemli katkılar sağlanacak."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bilecik’te sokağa çıkma kısıtlamasında randevu ile kan bağışıÖnceki Haber

Bilecik’te sokağa çıkma kısıtlamasında r...

Edirne’de sokağa çıkma kısıtlamasından muaf vatandaşlar vergi dairesinde yoğunluk oluşturduSonraki Haber

Edirne’de sokağa çıkma kısıtlamasından m...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Google News