Anadolu Ajansı 101 yaşında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anadolu Ajansı 101 yaşında

TEKİRDAĞ (AA) Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Anadolu Ajansının (AA) 101. kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektör Şahin, mesajında, Anadolu Ajansının savaş, çatışma, terör, şiddet ve afet durumlarında kamuoyunun bilgi edinme hakkının gerektirdiği haberciliği yaparak çok önemli bir vazifeyi yerine getirdiğini belirtti.

Şahin, şunları kaydetti:

"İnsan haklarını, ulusal güvenlik ve kamu düzenini dikkate alarak yayın yaptığını gözlemlediğimiz, kurulduğu günlerde büyük bir özveriyle ve kısıtlı imkanlarla çalışan Anadolu Ajansı, günümüzde sahip olduğu deneyim ve bilgi birikimine ileri teknolojiyi de ekleyerek, yalnızca basın dünyamızın saygın kuruluşlarından biri değil, güvenilir habercilikte dünyanın önde gelen ajanslarından biri olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi ile adeta özdeşleşen bu güzide kurumumuzun 101. kuruluş yılını kutluyor, sağlıklı günler ve çalışmalarında başarılar diliyorum."

Kaymakam Hamitoğlu ise mesajında, Anadolu Ajansının, işgal güçleri ve yerli işbirlikçilerinin Milli Mücadele'yi sekteye uğratacak asılsız haberler yayarak, Anadolu halkının inancını kırmaya yönelik propaganda faaliyetlerini engellemek, bağımsızlık mücadelesini tek ve güçlü bir kanaldan hem yurda hem de dünyaya duyurmak maksadıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla kurulduğunu bildirdi.

Milli Mücadele'deki haklılığı tüm dünya kamuoyuna duyurarak büyük bir görev üstlenen ve basın hayatında yayın çizgisi ve kalitesiyle doğruluğunu tescil etmiş, toplumun Türkiye ve dünyada gören gözü, sesi ve kulağı olmuş Anadolu Ajansının, geçmişte olduğu gibi bugün de yurtiçinde ve yurtdışındaki yaygın haber ağıyla Türk basınının en önemli bilgi kaynağı olduğunu aktaran Hamitoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Bu düşüncelerle, kendini sürekli yenileyerek ve geliştirerek ilk günkü anlayış ve ilkeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Anadolu Ajansının kuruluşunun 101. yılını kutlar, özellikle salgınının önlenmesinde alınan tedbir, uyarı ve kuralları kamuoyuna en hızlı ve doğru bir şekilde aktararak bu mücadelemizde aktif rol oynayan her kademedeki çalışanını tebrik eder, başarılarının devamını dilerim."

Belediye Başkanı Çetin de mesajında, AA'nın Kurtuluş Savaşı sırasından Anadolu'nun sesinin dünyaya duyurulmasında önemli rol oynadığını belirtti.

AA'nın Türkiye'de ve dünyada olan biteni hızlı ve objektif habercilik anlayışı ile aktardığını vurgulayan Çetin, "Milli haber ajansımız olan AA, halkın haber alma ihtiyacını sağlayan en iyi görsel ve bilgileri bizlere ulaştırmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 6 Nisan 1920'de kurduğu Anadolu Ajansının 101. kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Ajans bünyesinde ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında görev yapan bütün personellerini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bursa’da sağanak nedeniyle yaklaşık 35 bin dönüm tarım arazisi su altında kaldıÖnceki Haber

Bursa’da sağanak nedeniyle yaklaşık 35 b...

Kuveyt Türk’ün ”Sepetim” uygulaması çalışan bağlılığını artırdıSonraki Haber

Kuveyt Türk’ün ”Sepetim” uygulaması çalı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Google News