Odaköy Göleti’nden ülke ekonomisine yıllık 2 milyon 352 bin lira gelir hedefleniyor
GÜNDEMBALIKESİR (AA) Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde yapımı devam eden Odaköy Göleti'nin tamamlanmasıyla Türkiye ekonomisine yıllık 2 milyon 352 bin lira gelir getirmesi hedefleniyor.
DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Balıkesir'deki verimli toprakların su ile buluşturulmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin edilmeye ve derelerdeki taşkın riski azaltılıyor.
Açıklamada, su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynadığı belirtilerek, modern sulamayla tarımda sağlanan verim artışlarının, üretim deseninin çeşitlenmesinin, çiftçi gelirlerinin doğrudan ve dolaylı artışını sağladığı ifade edildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Dursunbey Odaköy Gölet'inin tamamlanmasıyla gölette depolanacak suyla bin 810 dekar tarım arazisinin sulanacağını belirtti.
Yıldız, çalışmalarda kazı, enjeksiyon, vana odası ve dipsavak betonarme gömlek imalatlarının tamamlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Gövde dolgu imalatı ve dolusavak imalatlarına devam edilecektir. Temelden yüksekliği 30,50 metre ve su depolama kapasitesi 662 bin metreküp olan Balıkesir Dursunbey Odaköy Gölet'inin tamamlanmasıyla, 2020 birim fiyatlarıyla dekar başına bin 299 lira gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 2 milyon 352 bin lira katkı sağlanmasını hedefliyoruz."
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.