İznik’te barbunya hasadına başlayan çiftçiler fiyattan memnun
GÜNDEM
BURSA (AA) Bursa'nın İznik ilçesi Karatekin Mahallesi'nde hasadı süren barbunyanın verimi ve fiyatı çiftçinin yüzünü güldürüyor.
İlçe genelinde 1000 dekar alana ekilen barbunyadan dekar başına 1,5 ton civarında ürün alınabiliyor.
Zaman zaman çiftçileri ziyaret eden İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Yorulmaz ve teknik personel, sorunlarını tespit ederek dinamik çözümler üretiyor. Aynı zamanda hasat edilen ürünlerden numuneler alıp zirai ilaç kalıntısı yönünden analiz ettirerek tüketicileri koruyorlar.
Yorulmaz, Halil Karayel ve Ersin Panzehir'i tarlalarında ziyaret ederek üretim hakkında bilgi aldı.
Çiftçiler, dikimden hasada kadar kendilerini yalnız bırakmayan Yorulmaz'a teşekkür ederek, kilogramı 7,5 lira olan ürünün fiyatının kendilerini memnun ettiğini belirtti.
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.