İstanbul’da göçmen kaçakçılığı operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı
GÜNDEMOperasyonda yakalanan 173 düzensiz göçmen hakkında da sınır dışı işlemlerinin başlatıldığı bildirildi
İSTANBUL (AA) İstanbul'da göçmen kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı.
Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, düzensiz göçmenleri insani olmayan koşullarda barındıran, yasa dışı ve güvenli olmayan yollarla yurt dışına çıkarmayı amaçlayan zanlılara yönelik çalışma başlattı.
Ekiplerce 1021 Mart tarihleri arasında Fatih, Zeytinburnu, Esenler ve Silivri'de belirlenen 5 ayrı adrese düzenlenen operasyonda, 5 şüpheli gözaltına alındı.
Operasyonlar kapsamında 90 Afganistan, 20 Pakistan, 12 Mısır, 22 Bangladeş, 21 Suriye, 8 farklı uyruklara sahip olmak üzere 173 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçıları tarafından kullanılan 3 minibüse de el konuldu.
Adreslerde yapılan aramalarda, 40 uyku tulumu, 4 şişme bot, 4 bot küreği, 2 çadır, 5 cep telefonu, ruhsatsız tabanca ve 8 bin 710 lira ele geçirildi.
Yapılan incelemede, yasa dışı yollarla ülkeye giriş yaptıkları belirlenen düzensiz göçmenlerin, şüphelilerle Edirne üzerinden Yunanistan'a götürülmek üzere 3 bin avro karşılığında anlaştıkları belirlendi.
Gözaltına alınan 5 şüpheliden 3'ü tutuklanırken, 1'i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandığı, diğerinin de serbest bırakıldığı öğrenildi.
Yakalanan 173 düzensiz göçmen hakkında da sınır dışı işlemlerinin başlatıldığı bildirildi.
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.