Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşlarına sandığa gitme çağrısı
GÜNDEM
SAKARYA (AA) Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Zürfettin Hacıoğlu, Bulgaristan'da gelecek ay yapılacak erken parlamento seçimi için çifte vatandaşlığı bulunanlara sandığa gitme çağrısında bulundu.
Sakarya Balkan Göçmenleri Derneğinin 16. Olağan Genel Kurulu'na katılan Hacıoğlu, kurulda yaptığı konuşmada, 4 Nisan'daki seçimlerde Türkiye'de 35 sandık kurulduğunu anımsattı.
Hacıoğlu, sandıkların uzak ve yetersiz olması sebebiyle mağduriyetlerin oluştuğunu belirterek, "Çalışmalarımız sonuç vermiş ve 11 Temmuz'da yapılacak seçimlerde Türkiye'de 112 sandık açılması Bulgaristan Yüksek Seçim Kurulu tarafından onaylanmıştır. Bu süreçte ciddi katkısı olan görevlilere de ayrıca teşekkür ederiz." dedi.
Sandıkların Sakarya, Antalya, Adana, Ankara, Balıkesir, Bilecik, Eskişehir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'de kurulacağını aktaran Hacıoğlu, "Mahallemize kadar gelen seçim sandıklarına gidelim, en temel hakkımızı kullanalım." diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.