Türk ve Bulgar çocuklar kültürel eserleri gezdikçe hediye kazanacak
GÜNDEM
EDİRNE (AA) Edirne ve Bulgaristan'ın Burgaz kenti arasında yürütülecek proje ile iki ülke öğrencileri kültürel eserleri gezecek. Gezi programları tamamlandıkça katılımcılara çeşitli hediyeler verilecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ve Bulgaristan Burgaz Bölgesel Turist Birliğinin "BulgaristanTürkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı" kapsamında hazırladığı proje ile iki kentin turizm cazibe alanları tespit edilip envanteri çıkarılacak.
Proje çerçevesinde basılacak "Trakya'nın Mirasları" kitabı, iki ülke okullarında dağıtılacak ve iki şehirdeki öğrenciler karşılıklı misafir edilecek.
15 ay sürecek projede, hedef kitlede yer alan çocuk ve gençler, belirlenen kültür eserlerinin tamamını gezecek. Eserlerin gezi programları tamamlandıkça katılımcılara hediyeler verilecek.
"Amacımız turizmde var olan ilişkileri güçlendirmek"
TRAKYAKA Tekirdağ Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yetkin Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında her iki şehirden 15'er eser belirlenip bunların karşılıklı tanıtılacağını söyledi.
Her iki bölgeden 812 yaşındaki öğrencilerin seçilerek karşılıklı misafir edileceklerini anlatan Özer, şöyle konuştu:
"Proje kapsamında bastırılacak kitap aslında bir anlamda gezilen yerlerin kaydını da tutma vazifesi görecek. Her eserin altında bir kaşe yeri olacak, o eseri gezen öğrenci o bölüme gezdiği alanın mührünü vurduracak. Daha çok yeri gezen, daha çabuk gezen öğrencilere birtakım hediyeler vermeyi planlıyoruz. Amacımız yakın coğrafyanın iki farklı ülkesi arasındaki iş birliği, barışı diyaloğu artırmak, turizmde var olan ilişkileri güçlendirmek."
TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise ajans olarak bölgenin turizm potansiyelini geliştirmek amacıyla yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde farklı çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
"Horizon 2100" isimli proje ile sürdürülebilir turizm çalışmalarını desteklemeyi hedeflediklerini belirten Şahin, "Projede, belirli kriterler doğrultusunda seçilecek bir grup öğrenci Edirne ve Burgaz’daki turistik destinasyonları yerinde görme fırsatı bulacak ve kendilerini turizm elçileri ilan edeceğiz." diye konuştu.
Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk de projenin her iki şehrin turizmine büyük katkıları olacağını kaydetti.
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.