Trakya Üniversitesi öğrencisi Konuş, Görme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu
GÜNDEM
EDİRNE (AA) Trakya Üniversitesi (TÜ) öğrencisi Tuğba Gülşah Konuş, Görme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu.
Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Aydın'ın Nazilli ilçesinde düzenlenen şampiyonaya 26 ilden 56 kulüp ve 147 sporcu katıldı.
TÜ Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şengül Demiral’ın antrenörlüğünü üstlendiği Spor Yönetimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Tuğba Gülşah Konuş, 48 kiloda Türkiye ikincisi olarak 2024 Paris Paralimpik Olimpiyatları sporcu havuzuna girmeye hak kazandı.
Konuş, antrenörü Doç. Dr. Şengül Demiral ile 2024’te Paris’te düzenlenecek olan olimpiyatlara hazırlanacak.
Doç. Dr. Şengül Demiral’ın antrenörlüğünü üstlendiği Elif Başkut ise Sakarya’da düzenlenen Ümitler Türkiye Şampiyonası’nda +70 kilogramda Türkiye Şampiyonu oldu. Başkut, 2022 Judo Gençlik Oyunları, Ümitler Avrupa Şampiyonası ve Ümitler Dünya Şampiyonasında yarışmaya hak kazandı.
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.