Trakya 2. PetFEST kedi ve köpek güzellik yarışması yapıldı
GÜNDEMKeşan Belediye Başkanı Helvacıoğlu: ”Sadece insanların değil tüm canlıların belediyesiyiz. Gökte uçan leyleğin de belediyesiyiz. Onlara da yardım ediyoruz, onlara da bakıyoruz. İnsanlığın ölçüsü insanı sevmek kadar, doğayı ve hayvanları sevmektir”
EDİRNE (AA) Edirne'nin Keşan ilçesinde Trakya 2. PetFEST kapsamında kedi ve köpek güzellik yarışması düzenlendi.
Keşan Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi kampüsündeki Pati Park'ta düzenlenen yarışmaya sahiplerinin gözetiminde 10 köpek ve 10 kedi katıldı.
Kedi ve köpekler burada oluşturulan podyumda sahipleriyle yürüdü. Güzellik yarışması kapsamında oluşturulan jüri de oylama yaptı. Yarışmaya çok sayıda hayvansever ilgi gösterdi. Jürinin noter huzurundaki oylamasının ardından yarışmada dereceye giren köpek ve kedi sahiplerine plaket ve hayvanları için mama verildi.
Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, burada yaptığı konuşmada, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'ne kadar etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.
Kendilerini "hayvan dostu" belediye olarak tarif ettiklerini belirten Helvacıoğlu, "Trakya'nın en büyük barınağındayız, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geçmiş dönem belediye başkanı Mehmet Özcan ağabeyimiz başlattı, biz üzerine koyarak tesisi bitirdik, en güzelini yaptık." dedi.
Evcil hayvanlar için hazırladıkları Pet Park'ı da 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde açacaklarını anımsatan Helvacıoğlu, şunları kaydetti:
"Keşan'ın sokaklarına bakın çok şey görürsünüz. 200'e yakın at arabasının yerini triportör aldı. Pandemiye rağmen 2 bin 560 can dostu rehabilite edildi. Kedi köpek sahiplenenlere bin 105 kulübe armağan ettik. Sokaktaki canlara 40 tona yakın mama dağıttık. TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop'un da aralarında bulunduğu 230 hayvansevere can dostlarımızı sahiplendirdik.
Sadece insanların değil tüm canlıların belediyesiyiz. Gökte uçan leyleğin de belediyesiyiz. Onlara da yardım ediyoruz, onlara da bakıyoruz. İnsanlığın ölçüsü insanı sevmek kadar, doğayı ve hayvanları sevmektir."
Öte yandan, sahneye inen ve uçmaktan yorulduğu tahmin edilen bir leyleğe görevlilerce yiyecek ve su verildi.
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.