Tekirdağ’da ”Tohumculuk değerlendirme” toplantısı yapıldı
GÜNDEM
TEKİRDAĞ (AA) Tekirdağ'da "Tohumculuk değerlendirme" toplantısı düzenlendi.
Trakya Tohumcular Derneğinden yapılan açıklamaya göre, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda Trakya'daki tarım paydaşları ve tohumculuk sektörü temsilcileri bir araya geldi.
Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Endüstri Bitkileri Bölüm Başkanı İbrahim Yılmaz Türkiye'de ki ayçiçek tohumluğunun durumunu ve mevcut çeşitleri ile kendilerinin geliştirdiği çeşitler hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de Trakya'da tohumculuk sektöründe kümeleşme başlattıklarını belirterek, Trakya Tohum A.Ş ve Trakya Tohumcular Derneği’nin çalışmalarıyla bölgemizde tohumculuğun bir sinerji kazandığını ve özellikle hibrit ayçiçeği konusunda yoğun çalışmalar yapıldığını ifade etti.
Trakya Tohumcular Derneği Başkanı İbrahim Toruk ise toplantının Trakya'daki tohumculuk için önemli olduğunu, tohumculuğun gelişmesi için kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.
Trakya Birlik Genel Müdürü Hakan Çalen de yağ sanayinin Türkiye ve dünyadaki genel durumu hakkında bilgiler verdi.
Toplantıya Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Müdür (TAGEM) Yardımcısı Dr. Yılmaz Boz, Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Kırklareli Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Edirne Tarım ve Orman Müdürü Atilla Beyazıt ve dernek üyeleri katıldı.
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.