Tekirdağ ve Kırklareli’nde süt toplamada işlemler dijital ortamda yapılacak
GÜNDEM
TEKİRDAĞ (AA) Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ve Malkara ilçeleri ile Kırklareli merkezde süt toplama işleminde dijitalleşmeye geçilmesi amacıyla sözleşme imzalandı.
"2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı" (SOGEP) kapsamında Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesi Süt Üreticileri Birliği tarafından başvurusu yapılan ve başarılı bulunan "Süt Toplamada Dijitalleşme, Modernizasyon ve Süt Üreticilerinin Yaşam Kalitesini Artırma" projesinin uygulama sözleşmesinin imza töreni yapıldı.
Trakya Kalkınma Ajansı merkez binasındaki törene Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, Süleymanpaşa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut, proje ortakları Malkara Süt Üreticiler Birliği Başkanı Osman Turgutlugil, Kırklareli İli Süt Üreticileri Birliği Ercan Mutluer ve bahsi geçen il ve ilçelerin süt birliği üyeleri katıldı.
İmza töreninde konuşan Mahmut Şahin, bir süt diyarı olan Trakya’nın hak ettiği noktaya gelmesi için alt yapının önemine vurgu yaptı.
Bu tür projelerin alt yapının güncellenmesine, üretimin anlık ölçülebilmesine ve beraberinde verimin artmasına katkı yapacağını söyleyen Şahin, projenin aynı zamanda göçün önüne geçeceğini belirtti.
Proje ile 3 süt üreticisi birliğindeki 57 süt toplama merkezinde dijitalleşme ve modernizasyonun sağlanarak, süt üreticileri aleyhine oluşabilen kayıpkaçağın önlenmesi, yem kırma ve karıştırma makinesi alınmasıyla yem maliyetlerinin azaltılması amaçlanıyor.
Her bir süt toplama noktasında 200 litre kapalı tip süt kabul kazanı ve süt toplama indikatörü alınmasıyla sütün toplanmasında etkinlik ve verimlilik ile modernizasyon sağlanacak, süt toplamada süt üreticileri aleyhine oluşabilen kayıpkaçak sıfır düzeyine inecek.
Her bir süt üreticileri birliğine kurulacak tartılı indikatör sisteminin yazılım entegrasyonunun yapılması sayesinde, süt toplamada dijitalleşme sağlanacak, mevcut durumda manuel olarak alınan kayıtlar dijital ortamda alınmaya başlanacak.
Her bir süt üreticileri birliğine yem kırma ve karıştırma makinası alınması vasıtasıyla, süt üreticilerinin süt üretim maliyeti azalacak.
Süt üreticilerine verilecek tarımsal girişimcilik ve süt üretiminde verimlilik eğitimleri sayesinde, süt üreticilerinin süt üretimine ilişkin maliyetleri azalacak, daha verimli süt elde edilecek, ayrıca birer girişimci olan süt üreticileri tarımsal girişimcilik ve inovasyon, ArGe konularında farkındalık sahibi olacak.
Proje sayesinde süt üreticilerinin işlerini bırakmalarının önüne geçilecek ve kırsal kesimden kente göç oranı süt üreticileri özelinde azalacak.
12 aylık bir uygulama süreci bulunan projenin toplam bütçesi bir milyon 595 bin lira olurken, bu miktarın yüzde 78'i Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak.
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.