Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden Çanakkale klibi
GÜNDEM
BİLECİK (AA) Bilecik'te, Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Çanakkale şehit ve gazileri anısına kentin tarihi mekanlarında çektikleri görüntülerle video klip hazırladı.
Klipte, Şeyh Edebali, Dursun Fakih, Ertuğrul Gazi türbeleri ile Bozüyük ilçesindeki Metristepe Şehitliği'nde çekilen görüntülere yer verildi.
Okulun tarih öğretmeni Hasan Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.
Uzun, "Çanakkale Zaferi emperyalizme karşı olan en büyük mücadeledir. Bu mücadeleyi anlatan en iyi şiir de Mehmet Akif Ersoy'un şiiridir. Biz de bu şiiri öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle okuyarak bir farkındalık oluşturmak istedik. Video çekerek Bilecik'in tarihi mekanlarını da tanıtarak bir fikir ortaya koymaya çalıştık. Sınıflarda çalıştık, provalar yaptık. Edebiyat öğretmenlerimiz bu alanda yardımcı oldular ve provalardan sonra çekimleri tarihi alanlarda gerçekleştirdik." dedi.
Okul müdürü Fadıl Ağdağ da projede görev alan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.