Pendik’te ’’17. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması’’ başladı
GÜNDEM
İSTANBUL (AA) Pendik Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen ''17. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması'' başladı.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sahil meydanındaki açılışta konuşan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, çok değerli bir festivale ev sahipliği yaptıklarını söyledi.
Festivalin geçen yılki ana temasının ahşap olduğunu hatırlatan Cin, ''Temamızı bu yıl cam olarak belirledik. Pendik, kültürel ve sanatsal faaliyetlere öncülük etmeye devam edecek.'' dedi.
58'i yerli, 7'si yabancı toplam 63 sanatçının yer aldığı festivalde, alana gelen sanatseverler, ahşap oyuncaktan bakır cezvelere, halı kilimden el işine onlarca farklı geleneksel sanat eserini yakından görme fırsatı buluyor.
Geleneksel sanat meraklıları, halı kilim, bakır dövme, cam füzyon gibi tezgahlarda eserlerin üretim aşamalarına dair bilgi sahibi olabiliyor.
"Cam Vosvos" büyük ilgi gördü
17. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması'nda, Hafize Uncuoğlu'na ait, tamamen camla kaplanmış "Vosvos" sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Sanatçı, büyük ilgi gören eseri için "Geri dönüşüm malzemelerini kullanarak ilk arabam olan Vosvos'umu kapladım. Farkındalık oluşturmak amacıyla yaptığım bu eseri 6 ayda tamamladım." dedi.
Bu yıl buluşma kapsamında Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde 31 sanatçının katılımıyla "Kumdan Sanata Cam Sergisi" ve ardından panel düzenlenecek.
Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması 11 Eylül'de sona erecek.
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.