Kırklareli’nde evde aşı uygulaması sürüyor
GÜNDEM
KIRKLARELİ (AA) Kırklareli'nde yeni tip koronavirüs (Kovid19) salgınını önlemek ve toplumsal bağışıklığı en üst seviyeye çıkarmak amacıyla evde aşı uygulaması devam ediyor.
İl Sağlık Müdürlüğü'nce kentte hastane ve aile sağlığı merkezlerindeki aşılamanın yanı sıra mobil aşı ekibi, 80 yaş ve üstü evde sağlık hizmetlerinden yararlanan vatandaşları evlerinde aşılıyor.
Ekipler, tansiyonlarını ölçtükleri ve kontrollerini yaptıkları vatandaşlara, sağlık durumları elverişli olması halinde aşı uyguluyor.
Kırklareli'nde yatağa bağımlı 67 yaşındaki Ali Yılmaz'ın eşi Ayşe Yılmaz, AA muhabirine, Sağlık Bakanlığı'nın hizmetlerinden son derece memnun olduklarını söyledi.
Sağlık ekiplerinin bu süreçte çok özenle çalıştığını gördüklerini ifade eden Yılmaz, zorlu görevlerinde sağlık çalışanlarına başarılar diledi.
Eşinin Kovid19'a karşı üçüncü doz aşısını olduğunu aktaran Yılmaz, "Biz çok memnunuz. Hiçbir şikayetimiz yok. Her zaman eve gelip tedavisini yapıyorlar. Hizmetlerden çok memnunuz. Sağlık çalışanlarına çok teşekkür ederim. Allah herkesin işini hayır etsin." diye konuştu.
Annesi Ayşe Güler için randevu alan kızı Mukaddes Güler de "Hizmetten çok memnunum." dedi.
Aşılamanın başlamasından bugüne kadar Edirne'de 404 bin 63, Kırklareli'nde 344 bin 596, Tekirdağ'da 821 bin 353 olmak üzere Trakya'da 1 milyon 570 bin 12 doz aşı yapıldı.
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.