”Hayrabolu Ayçiçeği Festivali” başladı
GÜNDEMBu yıl 30’uncusu düzenlenen festival kapsamında ayçiçeği kostümlü kortej yürüyüşü düzenlendi, halk oyunları ekipleri gösteri sundu
TEKİRDAĞ (AA) Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde bu yıl 30'uncusu düzenlenen "Ayçiçeği Festivali" başladı.
Hükûmet Konağı önünde düzenlenen festival, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, konuşmasında, festivallerde kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yaşandığını söyledi.
Hayrabolu'nun tarım, hayvancılık ve tarım makine ekipmanları üretimi ile kendini duyurmuş bir ilçe olduğunu belirten İnan şöyle konuştu:
"Bu festivalle hem sosyokültürel hem de ekonomik alanda sesimizi bir kez daha duyuracağız. Bilindiği üzere tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de Kovid19 salgını nedeniyle 2 yıl boyunca yaşamımız sınırlandı. Sevdiklerimizi kucaklayamadık, dost ve arkadaşlarımıza sarılamadık, hasret kaldık. Festivalimiz süresince hasret gidereceğiz, tüm konuklarımızla beraber eğlenerek vakit geçireceğiz."
Ardından Keşan Belediye Bandosu, Bulgaristan Karnobat Halk Topluluğu, protokol üyeleri, halk oyunları ekipleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla kortej yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşte ayçiçeği kostümü giyenler ilgi çekti.
Protokol üyeleri stantları ziyaret etti, halk oyunları ekipleri gösteri sundu.
Festival 21 Ağustos'ta sona erecek.
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.