Edremit’te hasada katılan 150 öğrenci zeytinin dalından sofraya yolculuğuna tanıklık etti
GÜNDEM
BALIKESİR (AA) Balıkesir'in Edremit ilçesinde "Tarımsal Üretim ve Tarladan Sofraya Gıda Güvenilirliği Bilincinin Oluşturulması Projesi" kapsamında ilkokul, ortaokul ve liselerden öğrenciler zeytinlikte hasada katılarak, zeytinin yağa dönüşmesini görme imkanı buldu.
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce gerçekleştirilen projeyle Edremit'in en önemli geçim kaynaklarından zeytinin dalından sofraya yolculuğu 5 okuldan 150 öğrenciye uygulamalı anlatıldı.
Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş ve Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ile yerden ve dalından zeytin toplayan, tarım işçilerinin yardımıyla hasat makinesiyle ağaçtan zeytin silkeleyen öğrenciler, Lütfü Muammer Alemoğlu'na ait zeytinyağı fabrikasını gezerek üretim sürecini gördü.
Kaymakam Ahmet Odabaş, gazetecilere, projenin özellikle hedef kitle olarak çocuklara, gençlere gıda güvenirliği hakkında bilgi vermek için yapıldığını söyledi.
Edremit bölgesindeki 23 bin hektar ekili tarım arazisinin 20 bin hektarının zeytinlik olduğunu belirten Odabaş, "Zeytin bizim için bereket, bolluk demek. Sadece Edremit için değil hem bölgemizin hem Körfez bölgemizin hem Ege Bölgesi'nin hem ülkemizin en önemli varlıklarından, değerlerinden biri. Bunları çocuklarımıza anlatmak, çocuklarımızın bu yaşta bunu öğrenmesi çok önemli." diye konuştu.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sabriye Ateş Akçay da amaçlarının çocuklara zeytin hakkında her şeyi anlatmak olduğunu aktardı.
Öğrenciler ise projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, ilçe yöneticilerine ve projede emeği geçenlere teşekkür etti.
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.