Edirne’ye gelen ABD’li turistler ilk kez tattıkları tava ciğere tam puan verdi
GÜNDEM
EDİRNE (AA) Edirne'yi gezen ABD'li turistler, adına türküler yakılan tava ciğerini çok beğendi.
Rehberler eşliğinde tarihi ve kültürel alanları gezen 10 kişilik grup, daha sonra yemek molası verdi. Kafile, kentin önemli lezzetlerinden tava ciğeri yedi. ABD'li turistler, tava ciğeri çok beğendiklerini dile getirdi.
Turistlerden Alan Rindall, AA muhabirine, tava ciğerin farklı bir lezzet olduğunu söyledi.
Ciğerin tadına hayran kaldığını vurgulayan Rindall, "Ciğer yemeyi pek sevmezdim ama tava ciğerin lezzeti çok güzel. Gerçekten çok farklı ve güzel bir tat. Edirne de çok güzel bir şehir. Ziyaret edilecek pek çok yeri var." ifadelerini kullandı.
Altuhe Calway ise Edirne tava ciğerinin daha önce yediği ciğerlerden çok farklı olduğunu söyledi.
Tava ciğeri lezzetli bulduğunu belirten Calway, "Tava ciğeri çok sevdim, tadı çok güzel. Daha önce hiç yememiştim. Amerika'da da ciğer yapılıyor ancak bunun tadı çok farklı. Çok lezzetli." dedi.
Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar ise tava ciğerin kentin tanıtımına önemli katkı sağladığını dile getirdi.
Turistlerin Edirne ve lezzetlerini beğendiğini aktaran Dinar, "Misafirlerimize tava ciğer ikram ettik, finalde de yarım ağızla da olsa tava ciğer türküsünden bir dörtlük söyledik. Amerika'dan Edirne'ye gezmeye geldiler, tava ciğerin tadını çok beğendiler. Döndüklerinde bu lezzeti anlatacaklar ve daha çok turistin gelmesine vesile olacaklar." şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.