Edirne’den kısa kısa
GÜNDEM
EDİRNE (AA) Edirne'nin Enez ilçesine bağlı Sultaniçe köyünde bulunan ve 2014 yılındaki Ege Denizi Depremi'nde zarar gören köy camisinin minaresi kontrollü olarak yıkıldı.
Enez Kaymakamı Şükrü Alperen Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremden zarar gören caminin minaresinde yapılan incelemeler sonucu yıkımına karar verildiğini belirtti.
Edirne Valisi Ekrem Canalp'in talimatıyla yıkılan minarenin yerine yenisinin yapılacağını aktaran Göktaş, "Valimizin talimatı ve katkılarıyla minarenin yıkımı kontrollü bir şekilde yapıldı. Yerine en kısa sürede yenisi yapılacak. Aynı zamanda daha önce sert bir rüzgarda yıkılan Gülçavuş köyünde bulunan caminin minaresi de yapılacak." dedi.
Köy muhtarı Erhan Arı da minarenin yenilenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Ülkü Ocakları üyeleri fidan dikti
Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanlığı üyeleri, Buçuktepe mevkisinde bulunan Edirne Ülkü Ocakları Hatıra Ormanı'nda fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi.
İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Ülkü Ocakları üyeleri, Edirne, Uzunköprü ve Keşan'da 309 fidanı toprakla buluşturdu.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanı Salih Zileli, toplumun temiz ve güzel bir geleceğe ulaşmasını için çaba sarf ettiklerini belirtti.
Doğayı ve çevreyi koruduklarını aktaran Zileli, şunları kaydetti:
"Geçtiğimiz haftalarda hain ve kirli ellerce ülkemizin bazı bölgelerinde bilinçli olarak ormanların tahrip edildiğini gördük. Bu bağlamda genel merkezimizin talimatlarıyla Türkiye' bin her ilinde yüzlerce fidan dikildi. Bizde Uzunköprü,Keşan ve il merkezinde toplamda 309 adet fidan diktik.
Bu etkinliği Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in 103. doğum yıl dönümü olan 25 Kasım gününde gerçekleştirerek, onun aziz hatırasını yad ettik. Birileri bu memleketin geleceğini karanlık noktalara çekmeye çalışıyor olsa bile her daim karşılarında Türkeş'in evlatlarını, Ülkü Ocaklıları bulacaklardır."
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.