Edirne’den kısa kısa
GÜNDEM
EDİRNE (AA) Saadet Partisi Enez İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongresi'nde başkanlığa Gürcan Doğan seçildi.
Partiden yapılan açıklamaya göre, Enez Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirilen kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mutafa İriş, İl Başkanı Sinan Tekin ve partililer katıldı.
Genel Başkan Yardımcısı İriş, Milli Görüş partilerinin mecliste bulunduğu her dönemde hayırlı işlere destek, şer işlerde ise izin vermediğini belirtti.
Milli Görüş'ün Mecliste olmadığı zamanlarda ötekileştirme ve ayrımcılığın derinleştiğini savunan İriş, şunları kaydetti:
"Kutuplaşma endişe verici boyutlara ulaşmaktadır. Neden böyle olmaktadır? AK Parti olsun, CHP olsun, diğerleri olsun sorunlara doğru teşhis koyamamaktadırlar. Bir misalle açıklayacak olursak, ekonominin mikrobu faizdir, israftır, yolsuzluktur. Sonucu sömürüdür, gelir dağılımının giderek bozulmasıdır. Haksız kazançlardır. Tek kelime ile zulümdür. Bunlar düzelmeden ekonomi düzelmez."
İl Başkanı Tekin ise yaşanan sorunları çözmek için parti olarak daha çok çalışacaklarını belirtti.
Kongrede başkanlığa Gürcan Doğan seçilirken, geçen dönem ilçe başkanlık görevini yürüten Kenan Erdin'e plaket verildi.
Kent Müzesinde çalışmalar sürüyor
Keşan'da Kent Müzesi olarak işlevlendirilecek eski hastane ve kışla binası olarak kullanılan yapının restorasyonu sürüyor.
Keşan Kent Müzesi Koordinatörü arkeolog Aslı Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, askeri kışla olarak 1800'lü yıllarda yapılan binanın hastane olarak da kullanıldığını anımsattı.
Restorasyon çalışmalarına kademeli olarak devam ettiklerini ifade eden Avcı, şunları kaydetti:
"Binanın alt katında, orijinalde binanın içerisinden alt kata bir iniş yok. Dışarıdan, yani arka bahçeden üç tane orijinal kapısı var. Alt kata giriş oradan sağlanıyormuş. Bu aradaki geçirilen onarımlar sürecinde işi daha kolaylaştırmak için iki merdiven yapılmış.
Alt katta ilk olarak küçük odalar vardı. O küçük odaların aslında küçük odalar olmadığını ve kemerli kapılardan oluşan bir koridor olduğunu gördük. İki kapının iki kenarında kare şeklinde ve bizim açtığımızda içerisinde iki üç tane de demir parmaklık gibi görünen uygulamalar vardı. Bu durum yoruma çok açık."
Alt kattaki odaların hangi amaçla kullanıldığının tam bilinemediğini belirten Avcı, "Bunun ne zaman yapıldığını bilemiyoruz. O zamanlar hastaneyken savaş döneminde oraya esir olan yabancı askerleri mi getiriyorlardı bilemiyorum. Belki de ruh sağlığı bozulmuş askerler konuluyordu. Bunu bilemiyoruz. Bu noktada sadece yorum yapabiliyoruz. Hepimiz burada parmaklık görünce çok şaşırdık. Hiç kapısı olmayan kemerli, birbirinden ayrılan küçük alanlar yapılmış. Bina ana kaya üstüne oturduğu ve bir temeli olmadığı için onlar belki de birer taşıyıcı. Bir belge veya bilgi yok. Bunlar bizim teknik ekip olarak yorumumuz." diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Burdur Ev Taşıma Fiyatları – Gelsin Nakliyat ile Güvenli, Ekonomik ve Profesyonel Hizmet
Ev taşıma denilince akla ilk gelsin nakliyat gelir. Çünkü yeni bir eve taşınmak heyecan verici bir süreçtir ancak bu süreçte güvenilir bir nakliyat firmasıyla çalışmak, taşınmanın stresini en aza indirmenin en önemli yoludur. Gelsin Nakliyat, Burdur ev taşıma hizmetlerinde yıllardır sağladığı güven ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkarken, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de paketlemede profesyonellik sunarak beklentilerinizi fazlasıyla karşılar.
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.